Едно от хубавите удоволствия е... парченце шоколад. И това не е случайно! Преди време британски учени установиха противно на очакванията - най-съкровената мечта на всяка жена не е да намери мъжа на сърцето си, да се оженят и да живеят щастливо до края на дните си, а да яде колкото си иска шоколад, но без да напълняват.

И понеже всеки един момент е по-сладък с парченце шоколад, ние от Woman.bg ви разкриваме 5 рецепти за алкохолни коктейли, които включват доза шоколад. Лесни са за приготвяне и можете да впечатлите гостите си с лекота.

1. Шотландски шоколад

В голяма чаша сипете 230 мл горещо мляко и в него сложете 30 г разтворима шоколадова напитка. Добавете 30 г уиски и разбъркайте.

2. Горещ шоколад по московски

В голяма чаша налейте 30 мл водка с аромат на ванилия, 20 мл ликьор амарето и 30 г разтворима шоколадова напитка. Добавете 120 мл горещо мляко и разбъркайте добре.

3. Шоколадова маймуна

Смесете по 25 мл бананов и какаов ликьор. Добавете 2 с.л. сметанов сладолед или обикновена сметана, 2 ч.л. какао на прах, 1 обелен банан и блендирайте.

4. Шоколадова смърт

Смесете 25 мл водка, 25 мл ликьор какао и 25 мл "Бейлис". Добавете 3 с.л. шоколадов сладолед и блендирайте. При поднасяне украсете с настърган шоколад или шоколадови пръчици.

5. Шоколадово мартини

Смесете 50 мл водка с бял какаов ликьор. Прелейте в охладена чаша за мартини, чийто ръб е покрит с какао на прах. Поръсете с шоколадови стърготини.