Цвета Герчева

Здравейте, от почти 10 години се интересувам от света на здравето, билките и медицината и знам, че най-важното, от което имаме нужда, за да сме в кондиция и да се чувстваме добре е правилната информация. В този блог имам мисия - да Ви разкажа по възможно най-пълния начин за ползите от определени продукти, които са създадени, за да ни направят по-здрави, по успешни и по-щастливи.

Внимание – зимният грип може да ни посети и през пролетта

20 март 2017 | 10:26
видяна 2269
коментари 0

Зимата си отиде и макар Баба Марта от време на време да показва лютия си нрав, снеговете и виелиците вече остават в историята, а пролетното слънце все по-често ни се усмихва. И макар мразовитите дни да отминаха, зимният грип сякаш не иска да си тръгне и често ни „посещава“ дори и през пролетта. Специалистите обаче предупреждават, че това хич не е безопасно за организма, особено ако вече сме боледували веднъж през студения сезон.

Лекарите обясняват, че във втората половина от март тялото традиционно има по-нисък имунитет – факт, който мнозина отдават на пролетната умора. Според други поради рязката смяна на температурите от минусови към плюсови в тялото настъпват определени процеси, чиято цел е да подготвят организма за новите атмосферни условия. Затова през пролетта често ни се спи повече – просто тялото реално „преформатира“ някои свои функции, за да може да превключи на по-топъл режим на работа. Именно в този момент съпротивителните ни сили отслабват и е много възможно зимният грип да ни повтори, а в най-лошия случай и потрети.

Лекарите обаче смятат, че точно в момента настинката е вероятно най-лошото, което можем да причиним на организма и имунната си система и трябва веднага щом усетим първите симптоми да вземем мерки. Добрите стари горещи бани за стъпалата, топлите чайове и масажът помагат много на тялото да се ревитаизира.

Изпитани през годините лекарствени препарати като Парацетамол и Ибупрофен също биха помогнали много на тялото да се пребори с настинката. Парацетамолът сам по себе си е аналгетик, който намалява болката и повишената телеснаta температура. Ибупрофенът пък принадлежи към групата на нестероидните противовъзпалителни средства, които също намаляват болката и повишената телесна температура. Отскоро на родния пазар се продава и хапче от ново поколение, което комбинира двете активни свойства на парацетамола и ибупрофена - и съдържа строго определена доза от двете популярни лекарства. Комбинацията от Парацетамол 500 mg и Ибупрофен 200 mg в НУРУЛИН ДУО таблетки се използва за симптоматично облекчаване на симптомите на грип и простуда при лека до средно силна болка в резултат на мигрена, главоболие, болки в гърба, менструална болка, зъбобол, ревматични и мускулни болки и болка при артрит.


 

Kомбинацията от двете лекарства пък е отличен съюзник и в борбата ни с болката и простудата, а дозата е съобразена с допустимия, безопасен дневен прием на двете лекарства. НУРУЛИН ДУО е разработен така, че да комбинира предимствата на всяка една от двете си основни съставки приложена поотделно, за да се постигнат по-бързи и ефективни резултати.

 

Цвета Герчева

редактор