Цвета Герчева

Здравейте, от почти 10 години се интересувам от света на здравето, билките и медицината и знам, че най-важното, от което имаме нужда, за да сме в кондиция и да се чувстваме добре е правилната информация. В този блог имам мисия - да Ви разкажа по възможно най-пълния начин за ползите от определени продукти, които са създадени, за да ни направят по-здрави, по успешни и по-щастливи.

Температурата - най-ефикасният начин да се прeборим с нея

11 януари 2017 | 11:11
видяна 2823
коментари 0

Студът навън е почти арктически, облекли сме най-топлите си дрехи, ограничили сме до минимум излизането на открито и въпреки това простудата и грипът ни дебнат буквално на всяка крачка. В най-мразовитите дни тялото е изложено на силен стрес от смяната на температурите – домът и офисът предлагат комфорта на 20-те градуса, а навън е над минус 10 градуса по Целзий. Равносметката е проста: 30 градуса разлика между външната и вътрешната температура. Това причинява големи вреди на организма и отслабва съпротивителните му сили.

В студените дни имунитетът ни буквлно може да се срине, което неминуемо води след себе си грипни състояния. Първата индикация за настъпващата простуда е температурата, както и цялостната отпадналост на организма. Много хора обаче не си дават сметка каква е причината за появата на температурата. Лекарите обясняват, че щом термометърът се покачи над 36.6 градуса, в тялото има някакъв възпалителен процес. Болките в гърлото, сливиците и появата на хрема не са нищо друго, освен локални възпаления, чието развитие стартира с появата на температура. Тя е първият сигнал, че в тялото се случва нещо нередно.

Ето защо е много важно веднага след първите симптоми да помогнем на организма да се пребори с температурата. Как може да се случи това? Като го подкрепим в битката му за унищожаване на възпалителния процес. Сред най-ефикасните медикаменти, които доказано се борят с възпалението и температурата при простуди и грипни състояния, са Ибупрофенът и Парацетамолът.

Ето защо те влизат в състава на НУРУЛИН ДУО. Парацетамолът сам по себе си е аналгетик, който намалява болката и повишената телесна температура. Ибупрофенът пък принадлежи към групата на нестероидните противовъзпалителни средства, които също намаляват болката и повишената телесна температура. Комбинацията от парацетамол 500 mg и ибупрофен 200 mg (НУРУЛИН ДУО таблетки) се използва за симптоматично облекчаване на лека до средно силна болка в резултат на мигрена, главоболие, болки в гърба, менструална болка, зъбобол, ревматични и мускулни болки, болка при артрит и при симптомите на грип и простуда.

Цвета Герчева

редактор