Лисабон. Лондон. Будапеща. Когато и където си поискаме. Вече много дестинации в Западна и Централна Европа, и не само, са толкова възможни и достъпни, колкото преди 20 години никога не сме си представяли, че ще бъдат. Те са просто на една ръка разстояние и чакат да ги посетим – живеем в невероятно време, което ни позволява да се докоснем до толкова много красиви кътчета по света, няма как да не се възползваме.
А един от най-главните виновници за това, разбира се, са нискотарифните превозвачи, и, по-специално, една от най-бързо развиващите се авиокомпании в Европа - Wizz Air.

Как го постигат? Основното правило на най-известния нискотарифен авиопревозвач е, че се придържа към принципите си и никога не им изневерява. Това разкрива самият главен изпълнителен директор на компанията Йозеф Варади.

А тази седмица бе особено специална за Wizz Air – компанията представи на бляскаво събитие в Будапеща 100-ия самолет във флотилията си - специално боядисания за ивента Airbus A321. Отчитайки нарастващото значение на Wizz Air за развитието на общностите, които обслужва, авиопревозвачът също обяви създаването на Фондация WIZZ, която ще работи в 4 различни области: здравеопазване, образование, грижа за деца и спешна помощ.

100 самолета след само 14 години в небето

Флотилията на Wizz Air достига до внушителните 100 самолета 14 години след първия полет на авиокомпанията. През изминалите години компанията осигури наистина ниски цени на общо 155 милиона пътници и превърна летенето със самолет в по-достъпно от всякога. Wizz Air ще продължи да развива мрежата си и пазарите с недостатъчен достъп до летене чрез изгодни цени, водена от амбицията да влезе в топ 5 на авиокомпаниите в Европа. Плановете за бъдещ растеж на Wizz Air се допълват от направената поръчка на още 268 модерни самолета, планирани за доставка до края на 2026 г. Силният фокус върху цифровизацията в същото време ще позволи на Wizz Air да предлага още по-ориентирани към клиента услуги, както и да въведе повече ефективност в бизнеса.

През 2018 година Wizz Air стартира редовни полети от София до слънчевите градове Атина, Ница, Лисабон и Малага, а от Варна – до австрийската столица Виена. Компанията обещава нови, вълнуващи дестинации, за които ще разкрие подробности по-нататък. Главният изпълнителен директор Варади прогнозира сериозен ръст на пътуващите от и към страната ни, както и на бизнес показателите на Wizz Air с 15% годишно.

За съжаление към момента самолетите на Wizz Air продължават да излитат и да пристигат на Терминал 1. Ръководството на компанията обаче не спира да преговаря за по-добри условия.

Wizz Air е най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа с флотилия от 100 самолета Airbus A320 и Airbus A321. Тя предлага над 600 маршрута от 27 бази, свързващи 141 дестинации в 44 страни.