Автор
Woman.bg

Усещане за море, само на половин час път от София

Сигурно сте чували, че няма значение къде сте, а с кого сте и как се чувствате. Точно това реших да си докажа през уикенда с едно чудесно пътешествие. Тази седмица компания ми прави очарователният син Hyundai Tucson, с който реших да „отплавам“ към безкрая или по-точно към околностите на София, от която всеки се опитва да избяга през лятото.

Миналата година бях в изключително екстремно настроение и почти всяка петък вечер пътувах към морето, изкарвах един бурен уикенд и се връщах обратно в неделя. Това лято обаче прецених, че е по-добре да го карам по-кротко и да се наслаждавам на топлите дни без да бързам. Огледах се за алтернативи и реших да мисля нестандартно. Какво е за мен морето? Слънце, плаж, добра компания, освежаващи коктейли и много смях. Огледах се за места около София и се оказа, че язовир Искър, който е само на 30 минути път с кола, може да се превърне в моя мечтан уикенд оазис. Събрахме се готина компания приятели и решихме да си резервираме няколко малки лодки, с които да се разходим и буквално да си представим, че сме на море.



Сборният ни пункт беше Младост, а за усмихнатите момичета, които щях да возя с мен бях оставила една изненада – синият ни приятел. Видях как той привлече вниманието им, веднага щом се появиха на паркинга и буквално не им се вярваше, че ще пътуваме заедно с Бербатов и Луиш Фиго. Въпреки че бяхме четири дами, чантите ни се изгубиха в големия багажник на симпатичния SUV. За най-голямо мое щастие колата беше автоматик и буквално не усетихме как стигнахме до ветроходната база на Искър. Честно да си призная бях малко раздвоена, дали да се вълнувам за разхода ( успях да го сваля на 5,8 благодарение на Start/Stop системата и 7-те скорости), който ми даде този сериозен автомобил или за предстоящото приключение.




Трябва да си призная, че попаднахме на доста алтернативен капитан, който държеше да участваме при всяка смяна на курса. Уверявам ви, че дърпането на въжетата не е никак лесна работа, но пък след това любопитно преживяване започнахме да гледаме с тотално други очи на ветроходците. Минчо ни разказа доста от личните си истории и се оказа, че е стар моряк, който обожава водата и предпочита нейния безкрай пред ограниченията на земната гравитация. След доста усилена работа се отдадохме на заслужена почивка, в слушане на отмаряща музика и много разговори. С правилната настройка на съзнанието безспорно Искър може да ви се стори едно водно приключение, което не е за изпускане.




За следобеда бяхме твърдо решени да отидем на плаж, това беше първият за годината и трябваше да го направим незабравим. Намерихме едно чудесно местенце с дървен кей, радостен детски смях и няколко симпатични кучовци, които се радваха на хубавото време. Улисани в обсъждане на нещата от живота за момент абсолютно изключихме, че всъщност се намираме само на 30 минути от прашната столица, както често наричаме София през лятото. Изумително е колко малко всъщност му трябва на човек, за да усети настоящия момент, да се почувства жив и да излезе от ежедневната въртележка, която за съжаление често продължаваме да въртим, дори и в летните месеци.



Искрено се надявам този текст да ви вдъхнови да подходите по-нестандартно към лятната си почивка, да преоткриете България и да се насладите напълно на топлите дни, които чакахме толкова дълго. Пътуването буквално може да ти даде криле, да ти покаже нови хоризонти и да ти докаже, че светът е чудесен, независимо къде си, важното е с какви очи гледаш на него.

*Само до края на месец юни нашият спътник Hyundai Tucson е на промоционални цени, които можете да откриете тук.