Автор
Woman.bg

Уникалният подводен ресторант в сърцето на Индийския океан

Ако обичате приключенията и необикновените пътешествия, то този ресторант трябва да бъде задължителна част от списъка ви със следващите дестинации.

Ресторантът Ithaa се намира в средата на Индийския океан и е построен 5 метра под морската повърхност. Той е първият подводен ресторант в стил аквариум, който предлага най-уникалната гледка, а именно красивия живот, кипящ под кристално чистите води на океана.

Менюто на заведението предлага изкусителни морски деликатеси, включващи всякакви видове риби. Можете да се насладите на невероятните кулинарни шедьоври, характерни за Малдивите, наблюдавайки динамичния морски живот в тиха обстановка. Той е сред най-големите подводни ресторанти в света, капацитетът му е 14 души и се намира на остров Рангали, Малдивите.



Пътят до ресторанта е също толкова вълнуващ, колкото и самото пребиваване в него. Преди да стигнете до заведението, трябва да преминете през красива дървена пътека, намираща се в зоната на кораловия риф.



Стъкленият покрив ви дава възможността да се почувствате като част от величествения подводен морски свят и да си осигурите преживяване, което ще помните завинаги.

Освен това мястото изглежда идеално за спиращи дъха снимки, нали?



Четете още: Прекрасна храна + невероятна гледка