Автор
Woman.bg

Топ 5 на най-романтичните ресторанти в света

Светът е пълен с изкушения, особено когато става дума за места, в които да се приютим в компанията на любимия и заедно с него да се отдадем на комфорта и насладата на невъобразимо вкусни ястия, десерти и коктейли, заобиколени от уютна обстановка под звуците на нежна романтична музика.

Добре дошли в едни от най-забележителните и красиви кулинарни кътчета на планетата, където ще се насладите на великолепна гурме кухня, добро отношение, хубаво вино и любов, на усещането за блаженство, стил и свобода. Ресторанти, които ви обещават най-незабравимата романтична вечер.

Grotta Palazzese, Полиняно а Маре, Италия

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Като една от най-романтичните страни в света, не е изненадващо, че именно в сърцето на Италия се намира ресторант, влязъл в топ пет на списъка с най-романтичните ресторанти по света. Той се намира в градчето Полиняно а маре, Южна Италия. Издигнат от великолепни варовикови скали, с несравним изглед към синьо-зелената Адриатика, този удивителен ресторант е единствен по рода си. Добавянето към уникалната и красиво романтична атмосфера е естествената светлина, отразена от водните морски води.

Buvette, Париж

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Чудесен ресторант, който ще ви предложи великолепна вечеря в компанията на чаша дъхаво червено вино и парче класически камембер. "Buvette" ще ви впечатли със своите широки светли прозорци. Вътре ще ви посрещнат кошници с цитрусови плодове, наредени върху первазите щайги и резенчета ябълки, накацали като врабчета върху бара. Тук ще имате шанса да опитате от неподправения френски салам с каперси, от хрупкавия хляб с орехов сос песто, както и да се насладите на незаменимия вкус на сочно цвекло със сметана и бадеми.

Амброзия, Санторини

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Санторини би трябвало вече да е в списъка ви за ваканция мечта. Гръцкият остров е известен със своите извисяващи скали, красиви морски гледки и бели селски къщи. Посетет ресторант Амброзия, за да видите тези зашеметяващи гледки, докато се наслаждавате на традиционни гръцки и средиземноморски ястия от селекции морски дарове, месни ястия, както и вегетариански специалитети.

Ristorante Quadri, Венеция

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Историческият дворец на площад Сан Марко е дом на Ristorante Quadri, елегантно заведение, ръководено от известното семейство италиански ресторанти Alajmo и носител на звезда Мишлен през 2012 г. Романтичната обстановка включва полилеи със стъкло от Мурано и изтънчени текстилни стени. Тук може да опитате както модерна, така и традиционна кухня.

La Bourse et La Vie, Париж


Ресторанът е скромен и дискретен, в класически френски стил. Прекрасен избор за интимно уединение. Тук, като прелюдия към основното ястие, ще ви предложат от традиционните френски сладки със сирене грюер, известни като „gougères”. Сред специалитетите има пържен пъдпъдък с песто, гъши дроб с плодове и шам фъстък, телешко варено и други изкусителни френски гозби.