Светът е оцелял, защото се е... смял. А вие какво си помислихте? Така де, и другото е вярно. Без секс едва ли щяхме да съществуваме в този момент и да си говорим с вас на пикантни теми, една от които е тази, за която ще се просветим малко по-надолу... Имаме предвид по-надолу в текста. Вие пак ли глупости си мислите?

Сами разбирате, че след като човечеството го има на този благословен бял свят, няма как да не отдаде нужното внимание и уважение на Негово величество секса и на всичките му там сродни негови допълнения, разклонения и отклонения - еротично изкуство, колекция от ретро вибратори, куп снимки, „секс машини", история на сексуалната революция и какво ли още не. Така са се появили и те – най-изумителните и зрелищни секс музеи по света.

Ето ги и тях:

1. Музей на секс машините, Прага, Чехия


Музеят не изпъква с особените си размери, но за сметка на това пък има много какво да се види в него. Музейните експонати тук са съставени само и единствено от... машини за секс - цели 200 такива. Целта на някои от тях е да стимулират сексуалните отношения, но... на други далеч не е това. Става дума за музейни експонати от миналото, чиято идея била да възпират хората от мастурбиране, като например машината за антимастурбация за момчета. Тя е конструирана през 20-те години на 20 век. Находчивото изобретение се състои от електронен пръстен, който се поставя на пениса. Той се включва в момента, в който момчето получи ерекция. За последната реакция научава не само момчето, но и... неговите родители. Какво по-ужасяващо от това?

2. Loveland, о-в Джеджу, Южна Корея


Известен още под името„сексуален тематичен парк”, Loveland на о-в Джеджу е място, на което са изложени множество статуи, изобразени в най-различни секс пози. В миналото остров Джеджу бил популярна дестинация за новобрачни двойки. Според тогавашните ритуали младоженецът и булката не се познавали предварително и били въвеждани в музея с цел да се възбуди сексуалният апетит между тях.

3. Музей на вибраторите, Сан Франциско


В началото си е бил просто един обикновен магазин за секс играчки. Основателката му Джоани Бланк обаче решила да събира в продължение на 20 години различните видове вибратори. Така се стигнало до идеята за създаването на уникална колекция от възбуждащи бръмчащи пособия. Тук можете да видите с очите си вибратори от края на 1800 г., та чак до 1970 г.

4. Музей на секса Венустемпел, Амстердам


В града, който пръв легализира проституцията и наркотиците, присъствието на музей на секса едва ли е нещо необичайно. Носи звучното име Храмът на Венера и е известен още като най-стария музей на секса. Отваря врати през 1985 г. Около половин милион посетители всяка година се радват на гледките в кулоарите му. За да отдаде почитта си към секса, музеят е заложил на силата на изкуството. Затова в него впечатление прави преди всичко засилената концентрация на рисунки и фотографии. Тук са изложени и различни исторически артефакти, свързани със секса.

5. Еротичен музей – Маями бийч


Тук ще попаднете на пищна колекция от еротични творби на Рембранд, както и много други известни художници. Особена атракция за окото и останалите сетива е леглото с пенисите. Виновник за съществуването му е колекционерката Наоми Вилциг. Позната е още като куратор на Музея на Холокоста във Вашингтон.

Четете още: На разходка в първия подводен музей в Европа (Видео)


6. Музей на еротиката, Париж


Да говорим за секс, без да споменем Париж, би било недопустим грях. Градът на любовта, от който винаги струи шик, изисканост и, разбира се, еротика. Огромната колекция тук се базира на изключителното изобилие от еротични произведения на изкуството. Има примери от древни времена, Индия, Япония, Африка и много, много други. Музеят се разполага на 5 етажа, но лошата новина, която звучи и като парадокс, е, че през 2016 г., поради липсата на достатъчно посетители, музеят затвори врати.

7. Музей на фалосите, Исландия


Сами се досещате, че става дума за богата колекция не от какво и да е, а от... пениси. Музеят се намира в Рейкявик и дава покрив на пениси от най-различни източници – от 93 вида животни, сред които косатки, тюлени и бозайници. Даже тук може да видите дори и пениси от приказките и англосаксонската митология – като се започне от елфи, та се стигне чак до тролове.

8. Музерос, Санкт Петербург, Русия


Музеят е известен с една от най-големите в Русия колекции на секс машини в страната.

9. Музей на еротичното наследство, Лас Вегас


Тук ще се натъкнете на разнообразие от изложби, посветени на секса. Дори има тематични примери от Game of Thrones, Star Wars и други филми от фентъзи класиката за възрастни. Името на основателя му е Хари Мони, а самият музей отваря врати през 2008 г.

10. Музей на секса, Ню Йорк


Музеят на секса в Ню Йорк е създаден с цел, забележете, просвещение! Разходките из залите му, освен забавление, обещават да разшири кръгозора на вашите познания спрямо секса, както и да издигнат на едно по-високо ниво вашите сексуално-интелектуални способности. Музеят на секса отваря врати през 2002 г. с намерението да съхрани историята, еволюцията и културната значимост на човешката сексуалност. Освен надуваемия замък на гърдите тук може да разгледате стари еротични снимки, временни и постоянни колекции от над 15 000 експоната, произведения на изкуството, снимки, костюми и исторически предмети. Те са представени с намерението да се създаде открит дискурс около секса и сексуалността.

Четете още: Из най-злокобните места в света