Автор
Цвета Герчева

Студен чай и вятър в косите: Временен адрес ул."Черно море" 1

Казват, че гаджето било като любимия пуловер - много го обичаш, ама нямаш нужда от него на плажа. Слава Богу, аз пуловери не нося, но за сметка на това обожавам лятото и топлия пясък - винаги щом имам възможност, паля колата и изчезвам до морето, макар и само за един уикенд.


Усетя ли веднъж че ми ухае на морска вода - край! И да съм имала някакви проблеми - изчезват. Взимам любимата сламена чанта, слагам вътре нещо животоспасяващо за плажа и опъвам кърпата. Сред любимите ми места е Аркутино - приказен залив, който все още е резерват и е само на 10 минути шофиране от Созопол или Лозенец.


Докато се разхождам из горещите дюни, си спомням за детските лагери с отбора по ски в Китен и за топлите вечери пред бунгалата. Треньорът ни оставяше да не спим до полунощ, а сутрин за наказание ни опъваше да тичаме по плажа в седем. Събуждането беше мъка, но после в столовата ни сервираха от онзи дъхав чай в метални чаши, който всички толкова много обичахме. Имам чувството, че абсолютно навсякъде успяваха да го приготвят по един и същи начин - сипваха го от няколко големи чайника, подсладен с много захар и с вкус на някакъв странен микс от билки.



Все още обожавам да пия чай, а любимият ми е Ahmad tea. Харесвам британската марка, защото чайовете им винаги са страхотни. А това лято те въведоха и една невероятна иновация - Ahmad tea Cold Brew. Вече има студен чай, който се приготвя без варене! Всичко, което ми трябва са няколко пакетчета от любимата бленда и бутилка студена минерална вода.


Сега вече чаят може да е навсякъде с мен. Много е лесно - потапям пакетчето във водата и след 5 минути имам страхотен студен чай за плажа - натурален, без добавени подсладители и съвсем, съвсем пресен.
Решавам да мина и през Несебър, на връщане към София. Докато отпивам освежаващата напитка, която току що съм приготвила, край мен минава и една истинска "Мечта". Е, как да не обичаш лятото?


Ако и на вас ви е време да избягате от офиса и да смените за малко постоянния адрес, ето една идея - Улица "Черно море" 1. Вземете си кърпата, сламената чанта и се насладете на лятото, защото само след месец ще свърши :)



А за тези, които още не са опитвали страхотните бленди на Ahmad Tea - Cold Brew, може да се включите в нашата игра и да спечелите страхотен сет за студен чай.

Включи се тук!