Трите закона на роботиката, формулирани от Айзък Азимов гласят следното:

"Роботът не може да причини вреда на човек или с бездействието си да допусне на човека да бъде причинена вреда.

Роботът е длъжен да се подчинява на човека, ако това не противоречи на Първия закон.

Роботът е длъжен да се грижи за собствената си безопасност, ако това не противоречи на Първия и Втория закон."

Посетителите на китайски ресторант в град Харбин биха добавили и четвърти закон: роботът е длъжен да нахрани с вкусни ястия и да забавлява човека.

Град Харбин е известен с ежегодния фестивал на ледените дворци. За гостите на града вече има и ново развлечение - ресторант с роботи. Ежедневно тук идват множество посетители, за да опитат от майсторски приготвените ястия и да се позабавляват с железните си приятели. В кухнята на ресторанта работят 20 робота, а обслужващият персонал развлича клиентите с различни песни.

В близост до входа посетителите биват посрещани от сладък електронен портиер, който маха с ръка и каза топло : "Здравей, Земляни. Добре дошли в ресторанта на роботите".

Всички роботи, които работят в кухнята на ресторанта се различават и по размер, и по външен вид. Те са програмирани така, че да могат да променят изражението на "лицето" си в 10 различни емоции. Роботите могат да работят в продължение на пет часа, след което имат нужда от двучасова почивка, в която да бъдат заредени. Всеки един от тях струва между 31 500 – 47 000 долара, а за цялостното оборудване на ресторанта собствениците му похарчили 790,000 долара.