Автор
Woman.bg

Сладки екскурзии за почитателите на шоколада

Приготвихме за вас списък на страните, които си заслужава да посетите, ако сте почитатели на шоколада и десертите.

Цюрих, Швейцария

Швейцария е родина на много познавачи на шоколада и идеално място за една „сладка“ екскурзия. Истински шоколад, приготвен по традиционни рецепти, можете да опитате в Цюрих. В този град е разположена сладкарницата Teuscher, открита в началото на ХХ век. Тук шоколадът се прави от най-добрите съставки, а изисканите бонбони могат да впечатлят и най-взискателните гурмани. Сладкарницата се е прочула, печелейки награди за бонбони „трюфел“ с шампанско Dom Perignon, сметанов крем и тъмна глазура.

Къде да отседнете: Park Hyatt Zurich

Хотелът се намира в центъра на Цюрих, на 10 минути пеша от сладкарница Teuscher. Гостите могат да си починат сред класически мебели в топли нюанси и всички съвременни удобства – което ще ви позволи да се насладите максимално на „шоколадовата“ си екскурзия.

Париж, Франция

В Париж, прочут с изисканата си кухня, производството на шоколад е прераснало в истинско изкуство. Най-доброто място за дегустация на френски шоколади е сладкарницата La Maison du Chocolat. Всеки посетител тук непременно ще намери лакомство по вкуса си – било то сладки „макарон“ или бонбони „пралине“. Шоколатиерите на „Дома на шоколада“ използват както класически, така и иновационни технологии, затова създават едни от най-добрите шоколадови лакомства в света.

Къде да отседнете: My Home For You Luxury B&B.

Този хотел от типа „нощувка и закуска“ е идеален за романтична екскурзия. Разположен е на няколко минути пеша от Лувъра и на две крачки от сладкарница La Maison du Chocolat. Уютните стаи на хотела са украсени с произведения на изкуството, а от прозорците се открива страхотна гледка към града.

Амстердам, Холандия

Почитателите на нежния шоколад с наситен вкус ще останат доволни от екскурзия в Холандия. На една от павираните улички на Амстердам се намира магазинът Puccini Bomboni, прочут в цяла Европа и много популярен сред феновете на шоколада. Експертите на Puccini Bomboni приготвят всяко едно от лакомствата си буквално от нулата, осигурявайки невероятно качество на сладкарските изделия. Освен това местните шоколатиери умело смесват шоколада с подправки – удоволствието е гарантирано.

Къде да отседнете: art’otel Amsterdam.

Хотелът се намира в самото сърце на града, само на 700 метра от Puccini Bomboni. Тук гостите получават семпло мебелирани стаи с широк асортимент от удобства. Професионалистите от художествена работилница Atelier Van Lieshout са напълнили art’otel Amsterdam със съвременни произведения на изкуството, олицетворяващи града. Хотелът ще бъде чудесен избор за онези, които желаят да опознаят холандската столица и да се отдадат на „сладка“ почивка.

Ню Йорк, САЩ

В този легендарен град непременно трябва да посетите сладкарницата Jacques Torres Chocolate. Собственикът на заведението Жак Торес, известен още като „Мистър Шоколад“, превръща умело какаовите зърна в истинско лакомство. На пътешествениците препоръчваме да опитат фирмения му сладолед във вафли и невероятно вкусните му курабийки – именно с тези лакомства се е прочул Торес.

Къде да отседнете: East Village Apartments.

Жилищата на East Village Apartments са разположени непосредствено близо пеша до кварталите Сохо и Гринуич Вилидж, както и до парка Уошингтън Скуер. До Бруклин и прочутата сладкарница на Жак Торес ще стигнете за броени минути с транспорт. Гостите гарантирано биват посрещнати с комфорт и уют. East Village Apartments е чудесен вариант за туристите, които искат да разгледат Ню Йорк и да опитат най-добрия шоколад в града.

Ню Саут Уелс, Австралия

Австралийците знаят, че нищо не утолява жаждата за шоколад по-добре от бисквитите Choccy Crackle. В сладкарница Zokoko, получила признанието на кулинарния справочник Good Food, тези бисквити са особено вкусни. Прочутото австралийско заведение е известно и с шоколадовите си десерти, приготвени от нехибриден сорт какао.

Къде да отседнете: Spicers Sangoma Retreat.

Уединеният хотел от типа „нощувка и закуска“ се намира на 20 минути път с транспорт от Zokoko и е идеален за спокойна почивка. Сгушен сред австралийската природа, Spicers Sangoma Retreat предлага на гостите невероятни стаи, чудесен басейн и ресторант, в който ястията се приготвят само от местни фермерски продукти.

Четете още: Вижте къде почива Алекс Раева