Автор
Роси Кацарова

Родният град на Мелания Тръмп - най-новата топ дестинация

Малкото словенско градче Севница се превърна в топ дестинация.

Причината за сериозния интерес към града е, че той е родното място на първата дама на САЩ Мелания Тръмп.

"Севница е малък град. В миналото той не беше известен. Днес можем да кажем, че госпожа Тръмп го постави на световната карта", коментира кметът, който не крие радостта си от покачването броя на туристите в града.



Точно с колко са се покачили посещенията през последната година не може да се каже, защото много от екскурзиантите отсядат в каравани, а не се регистрират в хотели, споделя градоначалникът. Данни за посещенията на местния замък - собственост на общината, обаче сочат, че посетителите са с 50 на сто повече от преди.



Тъй като основната причина, поради която хората минават през Севница, е Мелания Тръмп, не е чудно, че нейният лик краси голяма част от сувенирите, продавани в града. Лицето на дамата може да бъде видяно върху бурканчета с мед и сладка, бутилки с вино, шоколади, торти и дори пантофи.

Туристите също така могат да се запишат и за няколкочасов тур, който включва обиколка на най-значимите обекти в града, свързани с първата дама на САЩ. Разходката струва 90 долара и предлага посещение в апартамента, в който Мелания израства, оглед на следващото жилище на родителите , което те все още притежават, както и посещение на училището и фабриката, в която майката на красивата дама е работила.

Интересна подробност е, че госпожа Тръмп е наела юрист, който да следи върху какво се слага нейното име и лик. Родното място на съпругата на Доналд Тръмп е се слави със ежегодния си фестивал на салама, но адвокатът зорко следи лицето на Мелания да не бъде поставяно върху месни продукти, тъй като това можело да предизвика нежелана асоцияция, разкрива източник на vanityfair.com. Изданието също така допълва, че Севница е град, известен в околността с фабриката си за бельо. Юристите, наети от Мелания, обаче не разрешават и поставяне на името или на облика на първата дама върху гащи, което, ако трябва да сме честни, не ни учудва.