Париж - защо е перфектната дестинация за Нова година?

27 септември 2017 | 10:30
видяна 23470
коментари 0
Снимки: Pixabay i Pexels

Има два начина да се влюбиш в Париж. Единият е от пръв поглед. Другият - още преди да си успял да го зърнеш. Казват, че има хора, които са родени да се наслаждават на великолепието на френската столица и такива, които никога не успяват да почувстват ритъма й истински. И в това няма нищо странно - просто когато посещаваш Париж за първи път е много важно да се довериш на опитен водач, който да ти покаже най-тайните му кътчета. Иначе рискуваш да пропуснеш черешката на тортата.

Има обаче още нещо, което туристите не знаят за Париж. Той е най-красив около Коледа и Нова година, когато светлините на "Шанз-Елизе" светят, бутиците правят големи празнични намаления, а опашките пред магазинчетата за бижута често се вият надалеч от входа. Има някаква магия в това да наблюдаваш десетките влюбени мъже, които чакат покорно, за да купят красиво бижу на своята избраница. Истина е - в Париж любовта и романтиката са навсякъде.

И ако се чудите как да направите посрещането на новата 2018 г. наистина незабравимо изживяване - подарете си емоцията на Париж точно в полунощ, когато стрелките отброяват последните минути на 2017-а. Градът притихва, по улиците се разхождат развеселени компании, а вие гледате към звездите над Айфеловата кула и сякаш усещате духа на Жан-Жак Русо, Ърнест Хемингуей и Гертруда Щайн, както и на всички велики хора, вървели по улиците на френската столица преди вас.

През последните няколко сезона новогодишните пакети с екскурзии до Париж са на много разумни цени, а нашите приятели от София Тур предлагат наистина страхотна оферта, която излиза много изгодно, ако успеете да се включите в ранните записвания.

И не си мислете, че Париж е само Айфеловата кула и Лувъра. Има някои тънкости, които трябва да знаете, преди да стегнете куфара за Франция. На първо място трябва да заложите на добре организирана туристическа програма, (вижте предложението на София Тур ТУК ), да знаете много ясно какво искате да видите и, разбира се, да не пропускате основните удоволствие от Париж.

Ето кои са те през моите очи на завинаги влюбен в Париж пътешественик:
Вино и залез на стълбите пред Сакре Кьор

Сърцето на Париж, красивата катедрала, от коя се разкрива приказна панорама към целия град, е нещо повече от туристическа атракция. Тя е място, което приютява съкровените молитви за любов и благополучие на поколения французи. И ако имате един свободен следобед - вземете бутилка добро вино и си кажете наздраве със залеза от стълбите пред Сакре Кьор. Гледката си заслужава.


Музеят на Монмартър

Ако пък имате малко повече време и искате да усетите истинския дух на Монмартър, мръднете на 3 минути от катедралата и влезте в малкия музей на Монмартър, който е разположен в малка невзрачна френска къща. Тя е на няколко нива, пази малка градина с прочутите лозя, които някога били засадени по хълма, и има колекция черно-бели снимки от миналия век, които носят по невероятен начин емоцията на някогашната арт бохема на Париж.


С корабче по Сена

Не пропускайте корабчето по Сена за нищо на света. Минете под красивите мостове на Париж, слезте да разгледате Нотр Дам и задължително минете през ботаническата градина със стадото й розово фламинго. Птиците крачат много внимателно и замечтано и са късче екзотика в иначе строгия Париж.


Площад "Виктор Юго" и малките заведения

Леко встрани от Триумфалната арка, но все пак съвсем близо до "Шанз-Елизе", малкото площадче, кръстено на големия Юго, е идеалното място, около което можете да видите как живеят парижаните вечер - с малките локали и бистра, ресторантчетата с мънички масички и столчета за фини дами, това е едно от местата, които трябва да посетите задължително, ако се намирате в Париж.


Плац "Пигал" по изгрев

Ако не сте любител на нощния живот и не сте от персоните, които биха замръкнали в кабаре - има един таен момент, в който можете да видите прочутия Плац "Пигал" в истинския му блясък. На зазоряване. Точно до площада има метро, а много, много рано сутрин, от заведенията със съмнителна репутация излизат труженички и клиенти, които отмятат тежките завеси от кадифе на входовете на тези храмове на удоволствието и се гмуркат в забързания живот на Париж, уморени и отпили сладостта на нощите край Мулен Руж.

Все още имате възможност да запазите своето място за едно страхотно новогодишно пътешествие до Париж. Вижте предложението на София Тур ТУК.

Още по темата

Коментари

Добави Коментар

Най-четени