На Сафари в Африка? Изобщо не е толкова скъпо, колкото си мислите

14 ноември 2017 | 13:20
видяна 3041
коментари 2
Снимки Pixabay и Рино Себатана

Сафари в Африка? Звучи адски екзотично и ужасно скъпо. Обаче това съвсем не е вярно. Черният континент е място, чиято енергия трябва да усетите поне веднъж в живота си, а да се разходите с джип из резерватите, пълни с пасящи стада антилопи гну, слонове и жирафи, е изживяване, което се помни завинаги.

Всъщност за да се почувствате като Хемингуей, който със своята вярна карабина кръстосва Африка и бивакува на най-магичните места на света, не е нужно изобщо да напускате удобството на цивилизацията. Даже напротив. В Африка има места, които са създадени единствено за да ви накарат да се почувствате като в Рая. Такъв оазис е петзвездният комплекс Рино Себатана. На практика - това е частен резерват, който предлага на посетителите си едно уникално изживяване. 

Нашите приятели от София тур организират страхотно сафари пътешествие през следващата пролет, а цените наистина не са толкова стряскащи, колкото мнозина предполагат. Вижте цената ТУК

Сафари ваканцията включва дузина разходки с джип из най-тайните кътчета на Африка, настаняване в луксозната Себатана край Йоханесбург и самолетен билет от България.

Веднъж попаднали в разкоша на този малък резерват, вие ще можете да се докоснете до истинския пулс на Черния континент. Без обаче да се лишавате от любимите си удоволствие - гурме кухня и шампанско.

Екипът на Себатана е повече от уникален, а отзивите за готвачите са просто страхотни. В комплекса ще имате възможност да опитате от вкусната местна храна и да вкусите африкански рецепти, които са истинска наслада за небцето.

Сафари програмата включва няколко изключително интересни обиколки, включително посещение в местно училище за бедни деца и разглеждане на националния парк Пиланесбърг, който е третият по големина в Южна Африка и заема близо 55 000 хектара земя.

Ако изберете програмата на София тур ще можете да се насладите и на нещо много специално - залез над дивите полета на Африка и нощно сафари. Да наблюдаваш как из храстите се очертават силуетите на дивите животни е грандиозно изживяване.

Специално за тази разходка по тъмно се осигуряват джипове със силни светлини, които осветяват пейзажа, когато наоколо премине диво животно. Това е преживяване, което  не трябва да се изпуска, казват местните гидове, които твърдят, че има животни, които е най-вероятно да срещнете само вечер, като леопарда например.

И ако още се чудите дали сафари - почивката не е прекалено екзотична идея, не забравяйте, че ако отседнете в луксозен комплекс като Себатана няма да ви липсва нищо от удобствата на цивилизацията. Но пък ще видите неща, които нито една друга ексурзия няма да ви предложи. Осмелете се да се потопите в емоцията на дивата Африка и няма да съжалявате, защото спомените са всичко, което имаме, когато останем насаме със себе си, нали?

Още по темата

Най-четени