Автор
Woman.bg

Красиви курорти в Египет: Марса Алам и Сафага

Марса Алам започва да се развива преди около десетина години. Това е един от най-новите и все още слабо посещаван курорт в Египет.

До скоро Марса Алам било рибарско селище, но правителството решава да превърне района в първокласен курорт.

Строят се модерни хотели и се откриват доста плажове. Териториално курортът е част от Хургада и мястото привлича туристи и гмуркачи заради подводния свят на Червено море и девствената природа в околността.

Курортът е подходящ за почивка с деца, като в залива Марса Алам се намира резервата Абу Дабаб, където може да се видят ламантини, костенурки и екзотични растения.

Сафага

Сафага е един от най-старите курорти в Египет, който се намира на 53 км южно от Хургада.

Курортът е известен с необикновените си плажове - много хора намират изцеление от черния пясък в района. Към днешна дата в Сафага се изграждат здравни центрове, които предлагат голямо разнообразие от оздравителни процедури.

Повечето от специализирани центрове предлагат лечение на ставни и кожни заболявания. Местните плажове са идеални за уиндсърфинг и гмуркане. Ежедневно на туристите, почиващи в Сафага, се предлагат интересни екскурзии до островите Тобия Кебира и Тобия Исланд, които се намират в близост до курорта.

Четете още: Най-известните музеи в света