Кои са най-добрите места, за да се отдадете не само на плажна почивка, но и на страхотни нощни купони?

Ибиза – партита, сърф и... Леонардо Ди Каприо



Основният град на този испански остров е бил основан от картагените преди 2500 години. Те обаче едва ли са си представяли, че днес тук ще идват хиляди туристи в търсене на развлечения и партита (впрочем край бреговете на Ибиза са идвали с яхта принц Уилям и Кейт Мидълтън, пак тук Леонардо Ди Каприо се е отбивал на романтична почивка). Известните в цял свят клубове Pacha, Privilege, Space и Amnesia са отворени от юни до септември и всяка нощ радват посетителите си с главозамайващи партита. Клубът Privilege дори е влязъл в Книгата на рекордите на Гинес като най-вместителен клуб в света – там могат едновременно да танцуват 10 хиляди души!

Това лято можете да очаквате изпълнения на прочути диджеи на острова. Сред тях са Oliver, Mark Knight и Riva Starr, съгласили се да участват със сет в няколко местни клуба. Но не си мислете, че почивката в Ибиза задължително е свързана с постоянно танцуване по дискотеки – тук и денем няма да скучаете. На разположение на туристите са 56 живописни плажа, както и училища за уиндсърф и платноходство. Освен това островът е чудесно място да си починете от българския манталитет – тук идват предимно англичани, немци, скандинавци, италианци и американци.

Мармарис – зелени хълмове, foam-шоу и Улицата на баровете



Има поне две сериозни причини да посетите турския курорт Мармарис. Първо – невероятното му географско разположение между две морета – Егейско и Средиземно. И второ – световноизвестната Улица на баровете, където на всеки метър ще намерите клуб или дискотека (входът почти навсякъде е безплатен).

В нощните заведения ще попаднете на музика на живо, представления на професионални танцьори, лазерни шоута и... любимите на всички foam-шоута – танци до припадък сред облаци от хладна пяна. В тези клубове можете да се веселите до зори – малко заведения затварят врати преди 05:00 ч. Пък онези, които не обичат големите компании, могат да се разходят по крайбрежната панорамна алея. Ненатрапчивата музика, турската кухня и гледката на зелените хълмове наоколо ще зарадват душата и тялото на всеки уморен турист.

Очаквайте продължение