Голотата на публични места набира все по-голяма популярност по света, и най-вече - в страната на любовта.

Французите винаги са се славели със своята разкрепостеност и вечен пиетет към еротиката. Не са случайни и интересът, възхитата и респектът на тази шармантна страна към... красотата и финеса на... голото тяло.

Сред големите гордости на френските граждани в това отношение са изумителните и приказни къмпинги, плажове и басейни, създадени специално за нудисти.

Последната гола атракция е още по-впечатляваща. В петък, 3-и ноември, в Париж отвори врати първият във Франция "гол" ресторант след вълнуваща частна вечеря за първите гости на заведението – представители на Парижката асоциация по натуризъм.

Ресторантът се намира на улица Дьо Гравел (Rue de Gravelle) и, както сами се досещате, е създаден специално за посетители без... дрехи.



Той носи атрактивното име "O'naturel", предлага на своите клиенти както екзотични блюда от цял свят, така и национални специалитети, и вече си има своя фейсбук страница.

Веднага щом влязат в ресторанта, гостите трябва да се съблекат и да оставят дрехите си в гардеробната зона. Заведението разполага с 40 места, а средната цена за обяд е 30 евро на човек.

Управителите с гордост споделят пред медиите задоволството, което са изпитали не само техните специални гости от Асоциацията, но и първите им обикновени клиенти.

Обитателите на района пък, живеещи в близост до ресторанта, са не по-малко заинтригувани от новата забележителна и "гола" придобивка на квартала.

Въпреки че голият ресторант е първият подобен във Франция, той не е първият в света. The Bunyadi - нудистко заведение в Лондон, прие първите си посетители още миналата година.


Ресторант "The Bunyadi", Лондон, Снимка: Twitter

Четете още: Уникалният подводен ресторант в сърцето на Индийския океан