Автор
Woman.bg

Да се разходиш по Бродуей - едно незабравимо изживяване

Ню Йорк е магия и само, който е поживял няколко дни в Голямата ябълка, може да я разбере истински. Забързан, ужасно голям, скъп и въпреки това носещ чара на страната на неограничените възможности, градът е място, за което мислиш дълго, след като самолетът отлети от JFK International airport.


И понеже да отидеш до Ню Йорк и да не се разходиш из приказния Бродуей и Манхатън е все едно да идеш до Рим и да не видиш папата, аз решавам да се гмурна в сърцето на града и да подишам нюйоркски въздух на воля. В момента там е доста горещо, а леко влажният климат прави лятото почти непоносимо.

Небостъргачите наистина са толкова високи, че градът често изглежда сенчест и суров. Когато слънцето се скрие обаче, Ню Йорк светва в светлините на неона и хилядите рекламни пана озаряват по неповторим начин сивите сгради на Голямата ябълка.


Обичам да разглеждам всеки нов град и да се наслаждавам на емоцията от разходката по непознати места. Затова рядко прекарвам времето си по кафенета - предпочитам да пийна нещо освежаващо на крак и да продължа към следващия ъгъл. Затова и на тръгване от България си взех любимия Ahmad Tea Cold Brew - студен чай, който е идеален за всяко мое пътешествие, защото се приготвя само със студена вода. Всичко, което ми трябва, е бутилка минерална вода и пакетче Cold Brew. Потапям го и само след 5 минути имам пресен и свеж студен чай - без никаква добавена захар и консерванти. Страхотна напитка за лятото.

Освежена след една чаша вкусен Ahmad Tea Cold Brew поемам към следващата ми дестинация - легендарните театри на Бродуей. Всъщност булевардът, известен с най-емблематичните сцени на света, е доста дълъг и преминава почти през целия град. За тези, които си мислят, че е възможно да го прекосят пеша, имам един съвет - няма как това да се случи, освен ако не сте маратонец или поне професионален спортист.


Шансът да си купиш билет за мюзикъл граничи с нулата, освен ако не си резервирал няколко месеца предварително. Опашките пред театрите пък започват да се вият час и половина пред старта на спектакъла, но това не отказва ентусиастите да влязат в салона, за да видят живото изкуство, което така много ценят.

Вечерната разходка до "Тайм скуеър" също е нещо, което задължително трябва да предприемете, ако сте в Ню Йорк за няколко дни. Мястото, на което американците традиционно посрещат новата година, винаги гъмжи от народ. Всъщност опитайте да се разхождате бавно из града и да се наслаждавате на атмосферата... невъзможно е. Ако не крачите енергично, тълпата ви изтласква за секунди, така че внимавайте със снимките - възможността да получите някой случаен лакът, докато се размотавате с вадене на апарат и търсене на перфектната гледна точка, е много голяма.
И все пак - ако имате тази възможност, не пропускайте Ню Йорк като дестинация. Тук има нещо, което не можете да срещнете никъде другаде - духа на старите нюйоркчани и мечтите на първите заселници, основали малко селце в южен Манхатън с надеждата да избягат от мрачната Европа през 17 век и да заживеят в един по-добър свят. Успели ли са? Мисля, че да.


Ако и вие искате да опитате новите страхотни бленди на Ahmad Tea Cold Brew - включете се в нашата игра и можете да спечелите страхотен сет за студен чай. Включи се тук!!!