Лазурно море, прекрасна средиземноморска храна и много история – това са само малка част от изненадите, които крие една от най-любопитните дестинации за почивка през лято 2017 г. - Албания.
Древна страна със завладяваща история, днес Албания предлага на туристите нещо много повече от добри плажове.

Старинни крепости, каменни градове от Средновековието, римски храмове и едни от първите християнски църкви на Балканите – дестинацията наистина има с какво да ви изненада. А най-хубавото е, че можете да съчетаете културният туризъм с плажа и наистина качествената почивка. Нашите приятели от „София тур“ вече са готови и с доста добра програма за посещение на Албания и красивата Саранда.


Саранда е една от най-важните туристически атракции на албанската Ривиера. Градчето е разположено на открит морски залив в Йонийско море и се намира само на две морски мили от гръцкия остров Корфу. Ето защо посещението на Керкира, както местните наричат острова, е почти задължително, а пътуването до него е съвсем кратко и бързо. Корфу е магично място, което остава спомен в сърцето ти завинаги. Може би заради приказната любовна история на принцеса Сиси, която има свой дворец на Корфу (отворен за посещение) или заради онова чувство на свобода и безтегловност, което островът ти дава – Корфу е място, което задължително трябва да посетите, ако изберете Саранда за своята лятна почивка.


Близо до града с прекрасния лазурен плаж има и още няколко културни забележителности, които не бива да се пропускат – старинното градче Бутринт с впечатляващия храм на Асклепий, Баптистерият, Нимфеонът, Акрополът и археологическия музей, както и Синьото око – малко кристално езеро, разположено в прекрасен парк с невероятна природа и причудлива растителност, защитен обект на ЮНЕСКО.


Саранда е много близо до границата с Гърция и затова пътуването до там минава през Солун и красивите планини на Епир. На връщане от Саранда е почти задължително да се спре за кратък обяд в Йоанина – прекрасен гръцки град на брега на езерото Памвотида.
Ако не сте били в Албания – не пропускайте дестинацията, която е сред най-харесваните за лято 2017. Едно е сигурно – това няма да е типичното скучно море – ако решите да прекарате една седмица в Саранда, ще имате възможност да правите толкова много неща, че можете да се върнете от почивката и без тен, но с много спомени, а това е най-най важното за едно добро прекарване.

Вижте и предложението за ексурзия до Албания на „София тур“ ТУК