Жените не разбират за какво е нужно да се планира пътуване, ако не е за една от култовите Седмици на модата по света или пък за почивка на море. А мъжете обикновено имат коренно различна представа за добро прекарване!

Предлагаме ви девет идеи за това къде да отидете с любимия си, така че и на него да му хареса.

Централния офис на Apple, Купертино, Калифорния, САЩ

Четете още: 5 сгради-произведения на изкуството

Това градче в Силиконовата долина има доста не-американско име. Но тук се намира светая светих на всеки истински гийк – централният офис на корпорация Apple, превзела вече отдавна света на технологиите.

Впрочем централният офис на Apple е един от най-затворените на планетата. Твърди се, че дори и служителите на корпорацията имат право да влизат само в определени помещения. Така че ако успеете да проникнете вътре, можете да се смятате за истински късметлии!

Гран-при на „Формула-1“

Четете още: Мозамбик – Любов от пръв поглед

Огромното удобство на тази проява е, че можете да си изберете място по ваше желание.

Сигурно сте чували имената на други легендарни пилоти от „Формула-1“ - Ники Лауда, Айртон Сена и разбира се Михаел Шумахер. Всяко малко или пораснало момче би си продало душата, за да види на живо хвърчащите по пистата болиди. Само не забравяйте да си вземете тапи за уши!

Хобитон, Нова Зеландия



Страната на хобитите е приказно място. Трябва само да стигнете до Нова Зеландия, респективно до Оукланд, да попътувате около два часа с кола до градчето Матамата и готово! Именно тук Питър Джаксън е снимал култовата поредица „Властелина на пръстените“.

Питър бил очарован от девствената природа в местността. Без да му мисли много, купил един-два хектара фермерска земя и изградил на нея приказното селище на хобитите в натурални мащаби. Тук всичко е истинско – дупките с кръгли врати, прашните прозорчета в могилите и стриганите овце. Последните впрочем са си абсолютно натурални. Ако партньорът ви е фен на Толкин, мястото със сигурност ще му хареса.

Световното първенство по футбол



Един мъж може да не умее да играе футбол, но пък задължително обича да гледа мачове! И още как! Разбира се може просто да ги следи по телевизията, но това не е толкова интересно. Къде по-забавно ще е да отиде в Бразилия, където тази година ще се проведе 20-то поред Световно първенство по футбол.

Да, ние също не разбираме какво му е интересното на това да гледаш как 22-ма мъже по шорти гонят една топка по игрището. Тоест атлетичните мъже по шорти, разбира се, са приятна гледка. Но на нас, жените, ни е трудно да разберем тръпката от играта, колективния приповдигнат дух, изблика на адреналин и радостта от това да се сбиеш с феновете на противниковия отбор. Точно заради тези неща мъжете обичат футбола. А ние... можем само да им съчувстваме.

Космодрумът „Байконур“, Кизилординска област, Казахстан



6717 квадратни километра, предвидени за излитане в космоса. От 1955 г. насам „Байконур“ си остава най-натоварения космодрум на планетата. Ежегодно оттам излитат над 20 ракети. Сигурно се досещате, че космодрумът е суперсекретен и суперзатворен обект. Но за наше всеобщо щастие дори и там има официално разрешени екскурзии.

При обиколката посетителите ще могат да огледат стартовите площадки, монтажно-изпитателните корпуси, музеите и историческите паметници, а освен това да наблюдават и всички етапи на подготовката за старт – изкарването на ракетата, изправянето й на стартовата площадка, изпращането на космонавтите и за финал самото изстрелване! Представете си – вие се държите за ръце с любимия си насред пустинята, вятърът развява косите ви, а на хоризонта излита истински космически кораб.

Татуин, Тунис



По-правилната транслитерация от арабски ще е „Татауин“, но общоприетото име е Татуин. Този малък град в южен Тунис има някаква тайнствена връзка с извънземни цивилизации. Първо - през 1931 г. в Татуин е паднал рядък метеорит-ахондрит. Второ – през 1977 г. Джордж Лукас е снимал тук първия филм от суперпопулярната епопея „Междузвездни войни“. Всъщност планетата Татуин, от която идва Анакин Скайуокър (Дарт Вейдър) е кръстена именно на това арабско градче.

Впрочем наоколо има още две интересни селища – Матмата и Таузар. Местните живеят в полуподземни жилища, едно такова е показано в „Междузвездни войни“ като родния дом на Люк Скайуокър. Сега там има хотел, където можете да отседнете!

Big Wave



Развлечение за истинските почитатели на екстремните преживявания – каране на сърф по огромни вълни. Ще изтръпнете, дори ако само наблюдавате как други го правят – поразително е как тези малки човечета се хвърлят срещу грамадните вълни, високи по няколко етажа. Ясно е какво се иска за големи вълни – океан. По света има няколко най-известни и най-опасни места с огромни вълни за сърфисти-екстремисти. Една от тези вълни е Banzai Pipeline. Образува се на Хаваите, край северния бряг на остров Оаху.

Тази вълна се смята за смъртоносно опасна дори и за професионални сърфисти. Десетки души са загинали в Пайплайн, но все така има много желаещи да си премерят силите с океана. А, без малко да забравим – там има и акули. Странни увлечения имат мъжете, нали?

Гмуркане, Антарктида



Стигнахме и до най-екстремното и „мъжко“ забавление на най-белия и безлюден континент на планетата – Антарктида. Ще трябва да положите доста усилия, за да дойдете тук, а организираните екскурзии са ужасно скъпи. За сметка на това със сигурност ще прекарате лятната си почивка по възможно най-незабравимия и невъобразим начин. Приятелите ви ще си изядат ушите от завист. И нищо чудно – всеки може да се гмурка край бреговете на Гърция или Египет, но не всеки би се изживявал като водолаз край Антарктида. Докато любимият ви геройства, вие можете да го чакате на брега, треперейки от студ, и да се молите на пингвините той да излезе на сушата жив и здрав.