Лесно било да се избира подарък за мъж? Съвсем не. Сложно е и то много. Номерът е наистина да ги слушаме и да се съобразим с техните интереси, а не просто да решим да им вземем кутия пури или бутилка уиски. Просто може би не обичат пури, а конкретното уиски е лош избор. Има обаче и по-лоши избори за мъжки подарък, така че нека не допускаме такива грешки като следните.

Билети за театър/опера/балет

Ако искате да отидете на постановка например, не е нужно да извинявате това с "подарък" към него, който всъщност е за вас. Това е все едно той да ви подари гейм-конзола.

Карта за фитнес

Да уточним: ако той спортува редовно, това е прекрасен подарък. Но ако е с типичното за мъжете над 35 години коремче, повече от проява на лош вкус е да му намеквате да отслабне именно с карта за фитнес.

Грил

Да, много мъже са запалени кулинари, но дори вашият да е именно такъв, подарък, свързан с готвене, е неуместен. Сетете се как бихте реагирали самите вие, ако той се появи с огромен подарък, а след разопаковането откриете, че вътре се крие прекрасна, скъпа, лъскава... тенджера.

Спа-процедури

Ясно е, че ние бихме се зарадвали много на такъв ваучер за спа-процедури, но мъжете просто не са такива. Много от тях вероятно биха се зарадвали еднократно или най-много два пъти да бъдат с нас на спа-глезотийки, но нека имаме предвид - това определено за тях не е най-прекрасно удоволствие и съответно не би бил най-великият подарък на света.

Специфична козметика

Крем за околоочен контур - наистина ли мислите, че мъжете използват такава козметика?! Някои може би да, но със сигурност повечето мъже не обръщат внимание чак на такива детайли от външния с вид. Не, не използват нощен крем. Както и дневен, между другото. Не биха се зарадвали и на ваучер за лазерна епилация.

Четете още: Идеалният мъж според Woman.bg