Нека го кажем направо: хубавото уиски за подарък е качественото. Дори да не е заклет пияч (дано не е!), вашият любим със сигурност ще се зарадва на подарък под формата на бутилка, който ще отвори не само веднъж. Споделихме ви вече кои според нас са лоши и неподходящи подаръци за мъжа до вас, така че дойде моментът да ви препоръчаме няколко значително по-добри идеи.


Chivas Regal Extra

"Екстра" в името на този скоч трябва да ви говори достатъчно - става въпрос за наистина качествено уиски. Ако все пак имате нужда от повече убеждаване, подарявайки Chivas Regal Extra, връчвате в ръцете на любимия мъж скоч с дълбок аромат, богат плодов вкус и специфична сладост, изключителна комбинация от редки видове уиски, комбинирани с малцово уиски, отлежало в шери бъчви от олоросо шери избите в Испания. И всичко това в класическата "монархическа" визия на Chivas Regal.


The Glenlivet Founder’s Reserve

"Какво ще кажеш за уиски, което е отлежало в уникални съдове с формата на фенери?" - това със сигурност е начин да привлечете вниманието на мъжа до себе си, докато му поднасяте подаръка. Става въпрос за класния скоч на The Glenlivet "резерва", добре балансирано и меко малцово уиски.


Jameson Black Barrel

Не всяко ирландско уиски е наистина специално, но гарантираме, че ако изберете да му подарите Jameson Black Barrel, няма да сгрешите. Ако все пак ви е интересно, това уиски е отлежало в комбинация от американски дъбови бъчви, шери бъчви и двойно обгорени бърбън бъчви и е бленд от "малки партиди" зърнени и традиционни уискита, произведени в медни дестилатори. (Научете това наизуст и го изрецитирайте пред възлюбления!)


Aberlour (12-годишен)

Влизаме в територията на подаръци за истински познавачи. 12-годишен скоч, който се отличава с нотки на плодове и подправки. Ако пък наистина искате да впечатлите своя любим, разкажете му, че тази напитка отлежава в два вида бъчви - традиционни дъбови и шери дъбови бъчви, като традиционните дъбови допринасят за развитието на уникалния характер на скоча, а шери дъбовите добавят нотки на рубинено златен цвят и дълбок и богат аромат на уиски. Няма как да не го смаете, още повече след като вкуси самото уиски.


Lillet Blanc

Последното предложение (но не и по важност!) е за подарък за мъж, който не е огромен почитател на уискито. В този случай можете леееко да направите подарък и за него, и за себе си. А какво по-хубаво за случая от бутилка наистина качествена напитка - бленд от вино и плодови ликьори? Ако това е изборът ви, отговорът е Lillet. Става въпрос за мека бленда от строго подбрани вина от Бордо (85%) и плодови ликьори (15%), ръчно изработени на място. С други думи: Lillet не е силно, а ароматно и ще хареса не само на любимия ви, а и на самите вас.

Ако приличате на нас обаче, знаем, че надали ви се обикаля особено много по магазини за алкохол. Ето защо ви предлагаме много по-лесен и практичен избор - онлайн-магазина за поръчка на алкохол Best Drinks. Има изключително богат избор и е много подходящ именно за всякакви подаръци с алкохолен характер ром, водка, ликьор, текила и какво ли още не.