Автор
Антония Михайлова

6 добри причини да възобновим традицията с коледните картички

Преди социалните мрежи да се появят на бял свят, а дигиталният живот да обсеби с всепоглъщаща сила съзнанието и ежедневието ни, животът беше друг. Имаше традиции, които радваха сърцата ни повече от всякога, особено по Коледа. Съществуваха добрите стари коледни картички.

Още помним миговете, когато с нетърпение отваряхме пощенските си кутии, за да разгърнем с трепетно любопитство току-що озовалата се в ръцете ни красива коледна картичка. Прочитахме с усмивка посланието в нея и с благодарност я прибирахме в кутията с колекция от любими коледни картички. Каква по-хубава причина да възобновим тази прелестна традиция от това да почувстваме отново възторга и копнежа по очакването, с които коледната картичка ни дарява. Ето ви още основателни причини да се доверим на въздействието на традиционните коледни картички.

1. Очарованието и емоцията на хартиената коледната картичка не може да се сравни с нито една друга, изпратена по фейсбук, мейл или телефон, дигитална такава

Очарованието и емоцията, с които са заредени традиционните коледни картички, нямат аналог и не могат по никакъв начин да се сравнят с онези дигитални поздравления и честитки, които свикнахме да си изпращаме по социалните мрежи по празници и рождени дни. Друго е усещането, когато можем да докоснем картичката, да я разгърнем, да плъзнем пръсти по изображението й, да почувстваме душата й, топлината и емоцията, вложени в нея, и да се усмихнем. Да осъзнаем, че човекът, който ни я е изпратил, го е направил не просто ей така, от задължение или да отбие номера, не защото случайно сме се оказали сред приятелите му във фейсбук, а защото ни обича, мисли за нас, не ни е забравил и желае истински да ни зарадва.

2. Коледната картичка ни помага да поддържаме по-истинска връзка с приятелите си

Годините минават бързо, а срещите с приятелите ни с времето стават все по-редки. Някои от тях са далеч от нас и ги виждаме рядко, за други понякога, уви, просто нямаме време. Колкото и да ни улесняват социалните мрежи в контакта ни с тях, те ни и разделят. Но когато си направим мъничкия труд да им изпратим картичка по пощенската кутия, усещането е съвсем различно - емоциите са по-силни, по-искрени, по-съкровени, както за нас самите, като изпращачи, така и за тях – като получатели. А от своя страна хартиената коледната картичка също ни помага да поддържаме по-здрава и истинска връзка с приятелите си.

3. Коледната картичка е начин да споделим личната си представа за този празник

Коледната картичка е и начин да изразим пред някого както любовта и радостта си от коледните празници, така и силата на вярата си. Дали ще бъде под формата на религиозна картинка, на която е изобразен Младенеца, спящ в ръцете на Богородица, или на усмихнато румено момченце, играещо край коледно дръвче насред снега, дали ще е текст със специално религиозно послание или скромно кратко пожелание за щастие и късмет, е въпрос на личен избор и усещане.

4. Можем да я сътворим сами

Какво по-хубаво от това да изпратите и да зарадвате скъп човек с картичка, специално сътворена лично от вас, с картичка – единствена и неповторима, родена от вашите собствени ръце - такава, в която сте вложили цялата си енергия, чувства, фантазия и любов.

5. Лесно е

Да изпратим коледна картичка по пощенската кутия може да изисква малко повече време и усилия в сравнение с тези, които можем да изпратим само с едно натискане на клавиатурата, но хайде да сме честни, кое пък му е трудното на това? Направете го сега. Да, точно сега. Защото когато искаме да зарадваме някого, да го усмихнем и направим по-щастлив, празничното настроение само ще разцъфти в душите ни.

____

*И понеже Коледа наближава, а ние от woman.bg вярваме в магията на този празник, тази година ще раздаваме подаръци. Много подаръци! Регистрирайте се Т У К и вижте какви изненади сме ви приготвили заедно с Лора и Стоян.