Жените вярват в звездите. Не, не в знаменитостите, а в истинските звезди - онези на небето. Това са онези дами, които не следят хороскопа си в сутрешните блокове и не го четат във вестника, а тези, които са преминали на друго ниво. Те се консултират и то редовно с професионални астролози (да, наистина има такива) и слушат всичките им съвети. Въпросните астролози анализират детайлно наталните им карти (за да ги изготвят, искат място, дата и точен час на раждане, както и, разбира се, пари) и започват с хилядите си съвети, препоръки, забрани и правила. А клиентките им си ги записват и ги следват неотменно. И сега е време за малко конкретика.

О, не! Той е...

Близнаци. Или Лъв. Или Козирог. Няма значение, но според астроложката всички мъже от конкретна зодия са неподходящи за вас. Това значи, че 1/12 от мъжете по света са забраненият плод, а това ги прави още по-желани, нали дами? (Да, ясно е, че представителите на някои зодии са повече от тези от други, но разбирате идеята.) И така - забрана на тези мъже! Затова всички жени, които са крайно убедени в правотата на звездите и техните наместници на Земята, астролозите, трябва да се съобразят категорично с препоръките и забраните на съветничките си.

Типичен Стрелец!

Внимание, ако сте прохождащи в света на астрологията, сега ще получите много важен съвет за начало: трябва да заклеймявате и да поставяте етикети! Ако видите пост от профил или страница в социална мрежа на прохождащ или утвърден астролог, няма как да не видите поне някой ироничен коментар, на който е отговорено решително, че така може да пише само някой представител на еди-коя си зодия. Оказва се, че вторият коментар е право в целта, но не защото горкият първи неуспял иронизатор е лесен за анализ и всички от неговата зодия си приличат като две капки вода, а просто защото вторият знае коя зодия е първият или си е направил труда да отвори профила му, където за зла участ горкият иронизатор е упоменал датата си на раждане. И така, добре дошли в света на етикетите. Всички Водолеи са хора на изкуството, всички Близнаци са двулични, всички Стрелци изневеряват и т.н., и т.н.

Тя не става за приятелка!

Защо? Нима не е мила, добра, разбираща, загрижена, умна, алтруистична, изобщо крайна подходяща за приятелка? Може и да е, но е тази зодия с този асцендент и луна там, така че не може да сте си приятелки. И някоя дама плаче горчиво, защото бива отхвърлена от своя приятелка без основателна причина. Или по-лошо - обяснено ѝ е, че приятелството приключва заради наталната ѝ карта. "Съжалявам, скъпа, но няма как да сме приятелки!"

Не се женете на тази дата!

Според няколко съвсем истински истории жените, които определят деня на сватбата си и на раждането на децата си, съвсем не са малко. И ако случайно някоя непокорна на астроложката си дама започне връзка в противоречие с нейните съвети, а тази връзка се окаже неуспешна, жални ѝ майка и баща, Луни в Козирог, Слънце в пети дом, стелиум някъде там и всичко останало.

Пълнея, защото съм Телец!

Също съвсем истинска история: "Качих много килограми, защото съм зодия Телец, а всички от тази зодия са чревоугодници! Не съм виновна аз - от зодията е!". Да, скъпа, не си виновна ти. Сигурно някой ти е казал и че си просто "с едър кокал", нали? Зодиакалният знак идва по няколко пъти седмично у вас, а ти понеже си гостоприемна, го каниш да влезе. После пак зодиакалният знак настоява да си поръчате junk food като за петима и ти, понеже си учтива, се съгласяваш. И няма как - гост ти е, трябва да изядете всичко, по-точно ти, защото той все пак е зодиакален знак и не може да се храни. Така че, да - зодиакалният знак е виновен за наднорменото тегло. И то не само на всички със зодия Телец, а на всички!

Ретрограден Меркурий и Луна без курс

Това са сложни периоди за всяка вярваща в астрологията жена. Нека го кажем така: астроложките дават различни съвети на своите клиентки за тези дни. Не кандидатствайте за нова работа. Не излизайте на първа среща. Започвайте качването по стълби винаги с десния крак. Не се обличайте в нищо червено. И синьо. Най-добре и зелено. Най-добре без дрехи! Не яжте нищо, което започва с буквата "Б". Не правете секс сутрин - ако все пак се налага, трябва да бъдете задължително отгоре. Не шофирайте повече от 54 км дневно, освен ако карате френска кола - тогава километрите трябва да са под 36. Вижте коя по ред е зодията ви в зодиака: на толкова сантиметрови токчета (и в никакъв случай по-високи!) можете да ходите в този период. Ако не спазвате всичко това, ще се случат ужасно много лоши неща!

Автор: Ивайло Николов