Автор
Кристина Кирова

Защо западните медии отново се сетиха за Баба Ванга?

За добро или за зло, вчера Русия отново преизбра Владимир Путин за президент и то с рекордно висок вот. Почти 80% от избирателите са дали гласа си за него. Но как тази новина провокира западните медии и по-конкретно „Дейли Мейл“ да се сетят за нашата пророчица Ванга? Причината е повече от любопитна.

Наричат я „българската пророчица“, „петричката врачка“ и „Балканският Нострадамус“, защото неведнъж незрящата възрастна дама от Струмица е правила шокиращо точни предсказания. „Дейли Мейл“ напомня, че едно от тях е трагедията, която завинаги беляза САЩ – атентатът, причинил срутването на кулите-близнаци на 11-и септември 2001 г. Още по-любопитен е фактът, че Ванга вижда десетилетия напред в бъдещето и до днес продължават да излизат нечувани до момента нейни предсказания. Въпреки че умира през 1996 г., тя успява да предскаже как ще се развие светът след края на земниия й път и разкрива, че вижда Русия като обединител на света, заедно с Индия и Китай, пише британският таблоид. Още по-интересното е, че Баба Ванга вижда начело на могъщата държава именно Владимир Путин.

През 1979 г. тя споделя пред руския писател Валентин Сидоров, че Европа ще се превърне в пустош и тогава Русия, и по-специално Путин, ще започне да управлява света:

„Всичко ще се топи като лед, само един ще остане недокоснат – славата на Владимир и Русия“, са точните й думи.

Според Баба Ванга населението на континента ще намалее драстично до края на 2016 г., а хората ще бъдат натровени и ще страдат от ужасяващи болести. Точно за тогава пророчицата предрича, че никой няма да е в състояние да спре Русия и тя ще бъде господар на света. Владимир Путин управлява родната си страна вече повече от 18 години и като че ли наистина силата и енергията му са безгранични, което бе доказано за пореден път на изборите вчера.



Още едно любопитно предсказание на Баба Ванга е свързано с отношенията между Русия и България. Пророчицата предвижда, че Москва ще изиграе основна роля в доброто ни бъдеще. Тя ще бъде „входната и изходната страна за нашата държава“.

Вангелия Пандева Гущерова, известна днес като Баба Ванга, е родена на 31-и януари 1911 г. в с. Струмица. Тя изживява тежко детство, остава без майка, когато е само 2-годишна. Баща й се жени повторно, когато се връща от служба в армията, а Вангелия страда от лошото отношение на мащехата си, заради което се премества да живее в пансион в Белград. До този момент дарбата на бъдещата велика пророчица все още не се проявява, докато един ден:

В далечната 1923 г. около Гергьовден 12-годишната Вангелия се прибира в родния си дом за празника. Тогава в един ясен ден тя е на разходка с братовчедка си, но изневиделица се задава страшна буря. Вангелия е отнесена от силна вихрушка и хвърлена надалеч. Откриват я чак след три дни, затрупана от камъни, тръни и пръст. В последствие тя губи зрението си и малко след това младото момиче за пръв път се сблъсква с необикновената си дарба. Тогава тя разбира, че вижда призрачни същества, за които подозира, че са от извънземната раса. С течение на времето Ванга открива, че може да вижда бъдещето, а предсказанията си са с удивителната85% точност.

Четете още: Когато бръсначът среже най-милото ти: Съдба за 200 милиона жени по света