Сватбата на Меган и Хари протече пред очите на милиони зрители по света, а 600 души имаха честта да присъстват лично на церемонията, когато двамата влюбени се вричат във вечна любов. Сред тях бяха и две дами, чието присъствие бе малко учудващо. Защото те са бившите любими на принц Хари, които спокойно можеха да бъдат на мястото на Меган. Става въпрос за Челси Дейви и актрисата Кресида Бонас.

И въпреки че обикновените хора рядко канят бившите си на сватбите си, в кралското семейство този жест се превръща почти в традиция. Точно така, Хари съвсем не е първият кралски младоженец, поканил предишна любов на церемонията. Но защо го направи?

Кресида Бонас

Известно е, че принцът приключи връзките си с Челси и Кресида, запазвайки добри отношения и с двете. Оказа се, че причината за разделите е била, че дамите не можели да понесат огромното обществено внимание, насочено към тях.

Челси Дейви

По-големият брат на Хари също не направи изключение и покани цели 5 бивши половинки на сватбата си с Кейт Мидълтън през 2011 г. Но може би най-скандалният случай бе на сватбата на принц Чарлз и Даяна Спенсър. Тогава на церемонията присъстват не просто бивши приятелки на младоженеца, а самата Камила, заради която бракът им се превръща в кошмар. Другата бивша половинка на Чарлз, която присъства на сватбата беше Лейди Сара МакКоркодейл – сестрата на Даяна.

Защо бившите на младоженците се оказват задължителна част от сватбената церемония в кралските семейства – не можем да твърдим със сигурност, но може би това е просто жест на добро отношение, доказващ че между младоженеца и определени жени вече няма нищо друго освен приятелство. Освен това кралските особи са заобиколени от тесни социални кръгове, в които неминуемо попадат и техните бивши. А това е още една причина, поради която те да са сред поканените.

Четете още: Ричард Гиър разтапя от романтика 33 години по-младата си съпруга