Автор
Woman.bg

Защо Меган Маркъл постоянно пипа косата си?

Когато погледнете снимка на Меган Маркъл, впечатление ви прави не само изразителната усмивка, изящните черти на лицето, добрият стил на обличане, но и фактът, че красавицата постоянно пипа косата си.

Да, вярваме, че сте забелязали, че на всяка втора фотография, бъдещата булка на принц Хари е заровила ръце в косата си. На какво се дължи това, отговаря експерт по невербалната комуникация.

"Това е неосъзнат ритуал за успокояване, някой хора гризат ноктите си, други въртят пръстените по ръцете си, трети кръстосват ръце, а четвърти, като Меган например, пипат косата си в опит да си възвърнат спокойствието и увереността, когато се чувстват притеснени и стресирани от дадена ситуация или човек", разкрива експертът Бланка Коб.

"Възможно е честото пипане на косата да е просто неосъзнат навик. Но дали е това или опит за възвръщане на увереността и контрола над ситуацията, лесно може да се разбере. Ако е първото, то човек ще си играе с косата си, докато гледа телевизия, чете книга, говори с някого по телефона. Случаят с Меган не е такъв. Разбира се, аз не знам как се държи тя в изброените преди малко ситуации, но фактът, че тя пипа косата си, когато е на публични места с Хари и е обградена от папараци, ясно доказва, че при нея този жест е неосъзнат механизъм за справяне със стреса и опит за успокояване. За това, че тя се притеснява и поради това заравя ръце в косата си, говори и фактът, че често пипането на гривата е придружено с навеждане на главата надолу – това сочи, че тя не се чувства комфортно от вниманието на околните към нея и се опитва да се отърси от него, да избяга", допълва Коб.