Няма нови протести около цената на стандартния билет/карта за еднократно пътуване, просто се замислихме какво бихме могли и искали да си купим на тази цена. Един лев и шейсет стотинки - како бихте си купили вие за тях? Ето какво ни хрумна на нас.

Баничка

Гладът, ако съдим по Пирамидата на Маслоу, е на първо ниво. Когато сме гладни, сякаш нищо друго няма никакво значение. И именно затова ако имаме само конкретната сума, бихме се сдобили с една хубава, мазна, вредна, но великолепна баничка със сирене!

Вода / безалкохолно

Доказано е, че без храна човек може да издържи по-дълго, отколкото без течности. "Пий вода!" има на табелка във всеки офис от голяма международна верига в САЩ. Да, присъединяваме се: пийте вода. За лев и шейсет обикновено можете да си вземете литър и половина от безценната течност.

Бира

Мислите, че сумата не е достатъчна?! Напротив. Проверете в близкия "клекшоп". Със сигурност ще можете да си намерите от прекрасната пенлива течност нещо на стойността на едно билетче, доверете ни се.

Шоколадов десерт

Не искаме да им правим реклама, но ако сте гладни, добрият избор (макар и нездравословен) е нещо с фъстъци, шоколад, карамел, а може би и бисквита. Важното е да е калорично и много вредно, но ужасно вкусно.

Вестник

Има вестници и от по 50 стотинки. Но има и такива с подлистници и много, ама много кръстословици. Търсете ги с интерес, защото всъщност са превъзходен времегуб.

Шоколадово яйце

Изненада и играчка в едно - да, преди време тези "шоколадови" яйца бяха недостъпни, безценни, прекрасни. Сега са под цената на билетче, но преди бяха приказка.

Цигари ("насипно")

Има ли все още места, откъдето да си купим цигари "насипно"? Май да. Достатъчни са няколко. Особено на страстните пушачки. Важното е, че може да се сдобием с няколко от безценните в друг аспект тютюневи пръчици срещу наистина скромна сума.

Четете още: Мъжете с високо IQ не изневеряват