Автор
Woman.bg

Търсиш по яката му червило? Изневярата не е толкова очевидна...

Все още ли търсите по яките му следи от червило или се опитвате да надушите чужд парфюм? Може би е време да обърнете внимание на някои не дотам очевидни, но също толкова красноречиви признаци на мъжката изневяра.

Нито една жена не би искала да се окаже в такава ситуация. Минали сте през какво ли не заедно, отгледали сте прекрасно дете и сякаш вече нищо не може да помрачи щастливия ви брак… но изведнъж започвате да подозирате, че мъжът ви си има друга. Той може да ви съобщи за това след няколко седмици, а може и да крие страничната си връзка и да се старае да запази семейството цяло дълги години. Но жената е в състояние да предвиди предстоящата лоша новина и на най-ранния етап, докато новото увлечение на партньора още не е довело до тежък развод с подялба на имуществото и съдебни дела за попечителство над децата.

По данни на психолози следите от червило по яката на мъжа често се оказват „лъжлива тревога“. Докато малка кутийка с бижу в джоба на палтото му, закупена уж за вас и уж „просто така“ може да е явен сигнал, че любимият ви си е намерил друг обект на обожание. На кои други признаци трябва да обърнем внимание?

1. Промяна в стила на обличане. Той изведнъж започва да носи скъп шал, тесни дънки или дори ризи с ярки щампи. Ако в миналото не е можел да понася подобни „префърцунени тоалети“ и е предпочитал семпло и класическо облекло, може би в живота му се е появила дама, за която е готов да се наконти?

2. Той изведнъж е започнал да си пада по младежка музика. Също така е започнал да чете поезия (най-вече романтична такава) и любовни романи, макар преди да е смятал за заслужаващо внимание четиво само историческите книги за Втората световна война. Дали не черпи вдъхновение за новата си връзка?

3. Ризата му е загащена, когато се връща от работа. Ако сутрин той излиза с разпасана риза, а вечер се прибира старателно натъкмен, време е да се запитате кой ли го загащва? В даден момент чисто подсъзнателно ще разберете, че той вече се съблича и облича два пъти по-често. Впрочем, това правило важи и в обратния ред.

4. Той има нова прическа. Сигурно още помните как сте се дразнили, когато той е забравял да се подстриже/обръсне или как го е правил при най-евтиния квартален фризьор. Е, сега имате повод за по-сериозно раздразнение. Ако той е започнал да си прави нова стилна прическа в скъп салон, пробвайте да го попитате кой го е насочил към този коафьор. Ако партньорът отговори, че „изведнъж сам го е решил“ и „никой нищо не му е казвал“, смело можете да смятате този нов имидж за тревожен сигнал.

5. Той си боядисва белите коси. Или пък старателно изскубва посребрените косъмчета от гривата си. Мъжът се прави на по-млад, когато е в криза на средната възраст или когато иска да се хареса на дадена жена. За жалост първата причина често е съчетана с втората.

6. Той твърде често отива „да се разтъпче“ по тъмно. Дори ако времето не е твърде приятно, а часът е доста напреднал. Защо ли? Може би отива да се разходи там, където никой няма да чуе телефонните му разговори.

7. Той котка смартфона си като японско дете Тамагочи, гледа батерията да е постоянно заредена, проверява всяко сигналче от Фейсбука на мига. И не дай Боже случайно да пипнете телефона му! Дали се бори за лично пространство? Или се страхува, че на екрана ще изскочи съобщение от любовницата му?

8. Речникът му се е попълнил с куп нови думи. Например младежки жаргон. Разбира се, той може да си е „лепнал“ тези думички и от колегите в офиса, но дали тогава те ще му станат толкова постоянен навик?

9. Наскоро той си е купил слънчеви очила. Доста стилен модел на известна марка. Сам не би си купил такива. Най-вероятно очилата са подарък от жена, от която той с радост приема изненади.

10. Направил си е акаунт в Инстаграм. И сега разглежда снимки на орхидеи, пейзажи и танцьорки на фламенко. Като последните ги гледа дори по време на футболен мач.

11. Той често си пише с някого посред нощ. А за да не ви притеснява, прикрива екрана на телефона си с възглавницата. Това хич не е подозрително, нали?

12. Той пак е започнал да пуши. Може би просто е изнервен (но от какво ли?). А може би честите пуш-почивки му позволяват да прекарва повече време извън дома ви – за да може да комуникира по телефона далеч от любопитни очи и уши.

13. Той взима витамини. Това е повод за тревога, ако мъжът ви не е лекар и не е започнал да взима витаминните комплекси по ваша препоръка.

14. Той си е купил кантар. Това не е толкова тревожен признак – ако кантарът не стои до огледалото.

15. Той старателно отбягва най-добрата ви приятелка. Във всеки случай много внимава да не се окаже в една компания с вас и с нея едновременно.

16. Той е станал горд собственик на скъпо, спортно, тънко и абсолютно безполезно, но стилно яке.

17. Той е започнал да разбира много от женски модни колекции, макар преди кардиганите, туниките и пуловерите да са били за него „просто блузи“. Кой го е научил, ако не вие?

18. Изведнъж е започнал да ходи на пилатес, йога, кикбокс или още нещо – колкото да разполага с още 2 часа на ден за себе си.

19. Той се ориентира отлично в онази част на града, където никога не е бил. Или поне вие така сте си мислили.

20. В джоба му откривате кучешки бисквитки. Изненадахме ли ви с този признак? Това обаче според специалистите вече е класика. Днешно време някои момичета, които си търсят партньор, не просто разхождат любимеца си, но и го използват като примамка за привличане на внимание. Ако мъжът ви си държи подобно лакомство в джоба, сигурно разчита, че пуделът на някое сладко девойче ще хукне след него и ще доведе и стопанката си. Право в скута му.

21. Дълги години той е ходил с нежелание на срещи на випуска и ги е пропускал, дори ако са в съседния ресторант. И изведнъж с радост купува билет, за да се види с бившите си съученици в друг град! Възможно е дори самият той да е организирал сбирката. Впрочем, той каза ли ви вече за основното условие? Никой да не си води половинката!

22. Подаръкът, който той е купил за майка си или за сестра си, е неочаквано красив и дори луксозен. Сякаш даже и гравиран. Ако роднините му са също толкова изненадани, колкото сте и вие, пригответе се за лоши новини. Възможно е тези подаръци да са избрани от любовницата му, която иска да заеме вашето място и да се хареса на бъдещата си свекърва.