Автор
Woman.bg

Цветовете на късмета според деня от седмицата

Знаете ли, че всеки ден от седмицата попада под влиянието на определена планета и конкретен цвят. Тоалет или аксесоар, подбран според цвета на съответния ден, гарантира да ви донесе късмет и успех както в професионален, така и в личен и любовен план, уверяват астролозите.

Понеделник

Първият ден от седмицата е под властта на Луната. Характерни за него са променливите настроения и чувството за несигурност. Цветовете, на които е добре да заложите, за да активирате късмета и усещането за стабилност и вътрешен комфорт в този ден, са белият, седефеният и сребристият.

Вторник

Вторник е под въздействието на Марс. Характеризира се с изключителния прилив на енергия и голямото желание за борбеност и подеба. Цветовете, които ще внесат импулс именно на тези качества, са червеният, кафявият и лилавият.

Сряда

Сряда е под влиянието на Меркурий, а цветът, на който трябва да заложите, е зеленият. Планетата и зеленият цвят вливат усещане за хармония и благоприятстват срещите и комуникациите.

Четвъртък

Юпитер е планетата, която упражнява власт над четвъртия ден от седмицата. Денят сам по себе си влияе изключително положително както върху физическото, така и върху емоционалното състояние. За да активирате прилива на щастливи събития в този ден, добре е да заложите на жълтото или бялото.

Петък

Това е най-любовният и страстен ден от всички дни на седмицата. Романтичното си влияние дължи на планетата Венера, която е причина много от нас да се чувстват влюбени и привързани. Цветовете, които помагат в любовта и ни изпълват с вдъхновение и енергия през целия петъчен ден, са светлосиньото, розовото и бялото.

Събота

Любимият на всички ни съботен ден е управляван от Сатурн – една от най-мистичните планети на Слънчевата система. Именно на нея се дължи желанието не да се посвещаваме на мистични и духовни занимания, като йога например. Събота е денят, в който повечето от нас са склонни към извършването на добри дела и предприемането на благородни иницеативи. Цветовете, които носят радост и късмет през този ден, са кафявият, сивият, тъмносиният и черният.

Неделя

Господар на неделния ден е Слънцето. Затова неделята ни носи най-много усещане за радост, вдъхновение, творческа енергия и светлина. Благоприятни цветове са златисто, оранжево и жълто. Те ни помагат да се чувстваме по-спокойни и удовлетворени. Хармонизират отношението ни към света и към себе си.

Четете още: Какво цвете си според датата на раждане