Автор
Woman.bg

Транссексуален модел за първи път стана Playmate

Френският модел Инес Рау продължава да твори историята.

Смуглата красавица украси новия брой на Playboy. Тя не просто се появи на страниците на изданието, но и бе обявена за Playmate и момиче на месец ноември. Няма как да не подчертаем, че в дългата история на мъжката библия никога не се е случвало транссексуален модел да стане момиче на месеца.

Купър Хефнър - синът на Хю Хефнер, който в момента изпълнява длъжността главен творчески директор на изданието, коментира прецедента в Twitter. Той заяви, че трябва да се борим за по-отворен свят, а не "да насърчаваме омразата и липсата на приемане".

Рау несъмнено е изящна красавица, за която ни е трудно да повярваме, че е родена като мъж. Със своята нежна, деликатна и излъчваща женственост външност Инес печели сърцата не само на редакторите на Playboy, но и на модния елит. Това красноречиво се доказва от участието на Рау в кампания на Balmain и фотосесията ѝ за италианското издание на Vogue.


Красавицата се прочу не само с професионалните си успехи, но и с изказването си, че е чудесно да можеш да избереш от какъв пол да бъдеш. Самата тя го прави с вдъхновяваща смелост и решителност. И то, когато е все още тийнейджърка.

Инес се подлага на операция за смяна на пола на 15, след което заминава от родната Франция за САЩ. За да търси късмета си и го намира, превръщайки се в модел, който разбива на пух и прах стереотипите.