Те са видели много.

После са замижали.

А после са си отворили очите.

И са видели един нов свят, новите себе си, новия живот.

Ако случайно някой ден ви хрумне, че след 40-ата годишнина животът на жената е приключил, усмихнете се и си спомнете тези малки тайни, които знаят тези зрели жени:

1. Те отново вярват, че най-хубавото тепърва предстои, защото най-лошото по правило вече им се е случвало.

И те са го преживели – именно за да повярват отново в светлото бъдеще. Те имат остър поглед, чувствителен слух и нежни ръце. И затова най-хубавото с удоволствие идва при тях…

2. Те са невероятно красиви, защото са признали, че имат точно ето такива дупета, гърди, носове и крака.

Научили са се да харесват и обичат тези дупета-гърди-носове-крака толкова, че да убедят всекиго да се влюби в тях.

3. Сега те знаят със сигурност, че най-важното не е онова, което виждат по телевизията, четат в интернет или чуват на различни тренинги.

Те знаят кое е най-важното, но си траят. Знаят, че най-важното в живота е самият живот – с неговия вкус, мирис, цвят, ритъм, най-важното е умението да се наслаждаваш и радваш на всеки ден.

4. Те са спрели да „търсят активно мъжа на живота си“. Намерили са човека, от когото са имали нужда през всичките тези години – истинската себе си.

И се оказало, че тази истинска себе си е много интересна на околните. Внимание получава от всички, най-вече от достойните мъже.



5. Те отново умеят да ридаят с пълно гърло и да се заливат от смях.

Омръзнало им е да се държат на ниво и са пуснали на воля своето живо, чувствено и истинско „аз“.

6. Те живеят така, както дишат – ту бурно, ту бавничко, ту нежно и незабележимо, ту прибързано и рисковано…

Дишат в ритъма на живота и живеят в ритъма на дишането. Сега най-сетне са се научили да живеят в едно време с живота.

7. Те са ужасно любопитни.

Неизвестно как от „Аз вече всичко знам“ дамите минават рязко към „Леле, момичета, колко страхотни неща има наоколо!“. Различни танци, йога, програмиране, пътешествия и кулинария… Жените над 40 сътворяват живота си, нанизват като мъниста на гердан новите си таланти, рисуват картини, пекат грънци и покоряват върхове. И всичко им се удава с лекота.

8. Момичетата на над 40 изобщо не са лелички.

Те носят дълги поли, защото дългите поли са красиви. Носят и къси поли, и дънки. Пробват най-различни бижута, от класически до етно, зарязвайки в кутийката за бижута прескъпите „маркови“ украшения. Тези дами вече не изпитват нуждата да доказват пред някого, че имат диаманти. За тях е по-важно аксесоарът да им стои красиво. А в тази красота има много женски, топъл и спокоен нюанс.

9. Те са спрели да броят калориите.

Защото любовта, интересът, движението, авантюристичният дух и вдъхновението са много по-ефективни от фитнеса и пластичната хирургия. Точно тези неща са ги направили толкова красиви…

10. Момичетата на над 40 години ценят високо всяка минута, успяват да се справят с всичко и никога не закъсняват, защото заникъде не бързат.

Те не постигат.

Не се борят.

Не се стараят.

Те просто живеят.

И знаят със сигурност, че след още 40 години животът им ще е още по-интересен…