Още от древни времена бижутата са неизменна част от културата и естетическите разбирания на човечеството.

През вековете накитите започват да служат не само за разкрасяване, но и за предаване на различни послания, издавайки информация за притежателя им. Днес ще ви споделим някои ценни съвети относно това как да носим различните бижута.

Пръстени



Ценен съвет, както за господата, така и за дамите: ако сте необвързани и особено ако желаете да привлечете вниманието на противоположния пол в бара, в парка или ресторанта, никога не носете пръстен на безименния пръст на дясната ръка.

Пръстенът е чудесен аксесоар, който може да подчертае изящните ви пръсти, но само ако не е с огромен камък или друг твърде голям елемент, който по-скоро може да ви послужи като оръжие.

Гривни



Един от важните фактори, когато подбираме бижутата си, е да не прекаляваме с количеството и особено с гривните. С тях някак е най-лесно да сбъркаме. Някои дами, може би поради своята колебливост или разсеяност, имат навика да си слагат много гривни от различни метали, а комбинацията между злато и сребро не е признак за добър вкус. Освен това трябва да подбираме гривните, според стила на облеклото си и разбира се, според мястото, на което отиваме. Например, когато сме се запътили към офиса, не би било приятно за колегите ни да слушат цял ден звука на удрящите се една в друга гривни.

Гердани



Всичко, което краси врата ни, заслужава особено внимание. Тук също важи правилото за смесването на различните метали – твърдо НЕ! Също така е добре да забравим за дебелите ланци. Макар и те да са характерни по-скоро за мъжете, някои жени също посягат към тях, но е хубаво и двата пола да се откажат от тях. Те са твърде агресивни и не особено естетически издържани.

Обеци



Пиърсингите могат да бъдат нещо женствено и прекрасно, стига да не прекаляваме с тях. Освен това е хубаво, ако отдавна не сме в тийнейджърските си години, да залагаме на по-нежни обеци и да забравим за огромните халки и други грубовати аксесоари.