Шиниъд О’Конър: Певицата бунтар между жаждата за живот и мислите за самоубийство

09 август 2017 | 16:40
видяна 8953
коментари 6
Снимки: Getty/Images

Редкият й и чувствен глас е от онези, които след като си чул веднъж, оставаш запленен за цял живот. Меланхоличен, с цвят на тъга, хипнотизиращ и божествено див. Във височините е силен, красив, завладяващ и гневен. Такава е и самата тя – понякога нежна и кротка, печална и скрита. Друг път – гръмотевица в ясно небе, объркана, яростна – на себе си и на света. С лице на откъснато кокиче, посърнало от време и болка, от отчаяние и самота. С лице, похитено от наркотици и самоубийствени мисли.

През всичките си години на възход и падение, винаги и неотклонно, Шиниъд О’Конър изразява твърди позиции по теми с щекотлив и болезнен характер като правата на жените, религиозните догми, войната. Не щади с критиките си дори и Ватикана, папите и скандалите, често пъти разтърсващи Католическата църква, позовавайки се на хомосексуализма и сексуалните посегатлества над деца.


Ние обаче ще я запомним преди всичко с нейния талант. Именно той и чарът й я изстрелват на върха на славата с песента, която така и остана единственият и най-голям хит на О’Конър през всичките години на нейната музикална тягостна кариера. Nothing Compares 2 U („Нищо не може да се сравни с теб“) е песен, написана и композирана от Принс през 1990 г. и подарена на Шиниъд О’Конър. Певицата я оцветява в своята носталгична бленда и я превръща в една от най-слушаните балади от последното десетилетие на 20-и век. Преди година Крис Корнел също я изпя, придавайки й ново не по-малко очарователно и вълнуващо звучене. По неговия си ненатрапчиво завладяващ и красив начин.

Днес изпълнителката, която изряза великолепните си коси, за да докаже на света, че красотата не е във външността, отново е във фокуса на медийното внимание. Тъжното е, че поводът пак не е хубав. Самотна и отхвърлена, певицата за пореден път отправя зов за помощ към обществото. В разтърсващо видео, което тя ненадейно публикува във Фейсбук, звездата изглежда по-уплашена и несигурна в себе си от когато и да било. В 12-минутното клипче тя признава на феновете си, че е обсебена от мисли за самоубийство и че живее в мотел в краен квартал на американския град Ню Джърси.

“Останала съм напълно сама. Местя се от мотел на мотел. В моя живот няма абсолютно никой, само моят лекар, психиатър. Той е най-добрият човек на земята, когото познавам. Казва ми, че съм неговият герой. Неговата подкрепа и думи са единственото нещо, което ме държат все още жива в този момент... А аз искам да живея...", разкрива през сълзи Шиниъд.

Покъртителните кадри разтревожиха феновете й. Те реагираха моментално и за отрицателно време написаха топли и окуражаващи думи под видеото. Думи, от каквито угасващата звезда отчаяно се нуждае. Не за първи път...

През ноември 2015 г. О’Конър съобщи на всеослушание във Фейсбук, че е взела свръхдоза. Тогава певицата се намираше в хотелска стая някъде в Ирландия. Посланието й бе изтълкувано като опит за самоубийство. По-късно непокорната Шиниъд бе открита невредима от полицията. Месец по-късно тя съобщи, че е била задържана в болница за психиатрично освидетелстване. 

Зад гърба си певицата бунтар има четири брака. Майка е на четири деца и не крие от обществеността продължаващите спорове със семейството си за попечителство над тях.

Шиниъд О'Конър страда от сериозно психическо заболяване. Преди малко повече от десет години тя бе диагонстицирана с биполярно разстройство на личността. Вследствие на него певицата често изпада в състояния на тежка депресия. Болест, която съсипва душата. Онази частица от човешката същност, която има нужда не от присмех или сочене с пръст. А от любов! 


 

Коментари

6 Ванчу
  29 септември 2017 | 19:08 отговор
 

Готяна е!

 
5 Хейтър
  11 август 2017 | 13:01 отговор
 

Ще го кажа пак ,тоз боклук след като изпя една песен се взе насериозно и си позволи разни неща !!! Да , така е г-н ER , пффффффф !!!!

 
4 1
  11 август 2017 | 12:28 отговор
 

Поредния боклук, с пари и възможности, ползвайки ги обаче за алкохол и наркотици. Като не и понася, да се оттегли, да си живее живота, ама не- трябва да се набива на погледа на всички, да е център на вниманието. Искала да се самоубива- ми айде. На фона на сума ти хора по света, борещи се за живота си, някъв боклук седнал да реве, че в депресия бил. Трепи се ма, смрад!

 
3 марги
  11 август 2017 | 07:49 отговор
 

Така е като е загърбила Бога и служи на СЕБЕ СИ и демоните! Вижте Какви образи си е татуирала!

 
2 ал
  10 август 2017 | 10:43 отговор
 

Ами защо тя скъса снимката на папата?

 
 
ER
11 август 2017 | 03:04

Явно четете, но не разбирате....казано е защо по-горе. И сте доста деззинформирани и вярвате в приказки като "пепеляшка".... Ще ви дам жокер:"Не щади с критиките си дори и Ватикана, папите и скандалите, често пъти разтърсващи Католическата църква, позовавайки се на хомосексуализма и сексуалните посегатлества над деца."

1 Хейтър
  10 август 2017 | 10:36 отговор
 

Голям боклук , отново търси внимание !!

 
 
ER
11 август 2017 | 03:06

Да, това ти е НиЛо-то ....много невеж народ!!!

Добави Коментар

Най-четени