Дървото на любовта.

Необходими продукти: солено тесто, формички във вид на сърчице, клечки за зъби, гваш (това са водни бои от минерален произход за рисуване) в 2 цвята, цветна тел и клонки.

Приготвяне: Замесва се солено тесто (вода, брашно и много сол). От него с помощта на формичките се правят няколко сърчица (броя е по избор, може да се свърже с броя на дните и така нататък). Продупчва се всяко от тях с клечка за зъби и се пече. След това с червена боя се оцветява всяко сърчице, с изключение само на едно, което се боядисва в златисто. През дупчиците се прокарва по едно телче (или конец) и се закрепват върху клонките. Поставя се дървото в ниска устойчива ваза и подарявайки го, изричате това или нещо от този род:

Например: “ В света над милион момичета са те виждали, 1000 от тях много са те харесали, 100 са поискали да се опитат да се запознаят с теб, на 10 си им обърнал внимание, но само едно (златното сърце) е останало в сърцето ти наистина”

Романтична вечеря

Планирайте романтична вечеря за двама. Набавете си върбинка - магическото растение на Венера (планетата на любовта). Сварете го във вода и с нея напръскайте цялата си къща, най-вече там, където ще прекарате незабравимите мигове. Върбинката носи любов. Разбира се това не е задължително, но самото тайнство на ритуала и цялото приготовление за тази вечер, във всичките си подробности, ви зарежда вас самите. Вечерята не може да мине без алкохол, защото, когато се консумира в умерени количества, той действа по-скоро благотворно, събужда сексуалният нагон, кара човек да се отпусне, засилва възприятията на сетивата, развързва езиците. Чаша алкохол може да засили еротизма, да преодолее напрежението и стеснителността, да паднат задръжките.

Цветен лед

Ако ще използвате лед, пригответе си предварително “цветен” лед. Поставете във всяка форма за лед по едно дребно цветенце например от кокиче, теменужка или някое друго, залейте с вода и ги оставете да замръзнат в хладилника. Представете си колко красиво ще изглежда да видите в прозрачното кубче лед тази цветна красота. Колко приятно ще бъде, когато ледът се разтопи, в чашата ви да има плаващо цвете и колко ще е ефектно това. Тъкмо ще бъдете оригинални.

Може да украсите масата с някоя цъфнала клонка, или разпръснати по покривката цветя. Поставете червени свещи, още по-добре, ако са ароматни, а ако не са, можете допълнително да създадете този ефект с червени салфетки. Погрижете се за романтичното осветление, като не забравяйте да подсигурите и лека, приятна музика. Весело изкарване на празника!