Интересно е, че непоклатима ислямска държава като Саудитска арабия, в която жените нямат почти никакви права и то до такава степен, че мнозина организации говорят за полова сегрегация, е родината на днешната ни главна героиня – Амира Ал Талил.

Амира е съпруга на саудитския принц Ал Уалид бин Талал и несъмнено е черната овца в кралското семейство. Тази свободолюбива красавица наистина не се вписва в порядките на строго мюсюлманската държава, в която е родена и живее - страна, в която на жените им е забранено да шофират, до скоро и да гласуват, също така не могат да пътуват без разрешение от роднина от мъжки пол, а в много случаи дори и не им е позволено да излизат без да ги придружава съпругът им. Може би няма нужда да отбелязваме, че и забрадката е задължителна.

Е,красивата Амира с маслинени очи и матова кожа обаче има твърдото намерение не само да не живее според тези норми, но и да извоюва правото на съгражданките си и те да не го правят. Младата дама, получила образованието си в САЩ, отказа традиционното ислямско облекло и етикет и подчертава европейския си стил. За ужас на кралското семейство отказва да ползва услугите на шофьор, ами има личен автомобил, който управлява сама.

Най-влиятелната жена в арабския свят: Моза ал Тани

Амира, която е отявлен борец е за правата на жените в мюсюлманския свят и известен филантроп, влезе в кралското семейство след като се омъжи за внука на някогашния крал - Алуалид бин Талил бин Абдулазиз Алсауд, който има състояние от 20 милиарда долара и е 26-ия най-богат човек в света.

Истината е, че и Алуалид е доста модерен мъж. Той е известен филантроп, има дялове за милиони в компании като Apple и Twitter, след атентатите от 11 септември 2001-а година дари 10 млн. долара за възстановяването на Ню Йорк и за разлика от мнозина той няма няколко съпруги, а когато се влюби в нова жена се развежда с предишната и се жени за нея.

Всъщност той се развежда с Амира през 2013 година, но тъй като тя се е доказала като начетена и сърцата дама, искрено заинтересувана от съдбините на хората, той я остава на позицията вицепрезидент във фондацията си. И не греши, защото на тази си позиция тя се преборва за откриването на модерно сиропиталище в Буркина Фасо, подпомага жертвите в Пакистан, и организира и посещава мисии в Сомалия.