Всички ние още от малки мечтаем един ден да намерим голямата любов, с която да заживеем щастливо до края на живота си, както се казва в приказките.

С годините и нарастването на опита ни осъзнаваме, че никой не е идеален и че щастливата любов е въпрос на много компромиси, разбиране, доверие и търпение. Ето как по света успяват да запазят хармонията в брака си.

Франция

Несъмнено французите са преди всичко естети, които умеят да се наслаждават и ценят високо красотата във всичко. Двойките в най-романтичната страна в света поддържат искрата помежду си, излизайки на вечери в симпатични малки ресторанти и посещавайки културни мероприятия като изложби и концерти. Просто се наслаждават на живота заедно.



Финландия


Скандинавският манталитет се отличава със завидно спокойствие и потискане на първосигналните реакции. Дори и семейните проблеми финландците решават спокойно без скандали, дори без повишаване на тон. Във Финландия двойките поддържат брака си с добър самоконтрол.

Индия

Индия е една от страните, в които семейните ценности и традиции са на почит, заради което те не взимат лесно решението за брак и разводите в тази част от света са рядкост. В много семейства родителите са тези, които избират половинка за децата си. В Индия двойките поддържат съюза си, демонстрирайки уважение помежду си. Там разводите не се срещат често, защото съпругът и съпругата са верни един на друг и търсят щастието в, а не извън връзката си.

Германия



Както знаем, германците са изключително трудолюбиви и отделят съществена част от времето си на работа, което много често се отразява негативно на любовните им отношения. Затова в Германия съществува семейна традиция, която се предава през поколенията – членовете на семейството се хранят заедно. Този обичай е задължителен, особено на празници и през почивните дни. За германците споделянето на вечерята с близките е начин те да поддържат отношенията си с любимите си хора.

Израел


В тази част на света децата са на голяма почит и двойките, които все още не са създали потомство, са неразбирани и дори порицавани. В Израел е характерно бащите да прекарват почти цялото си време с децата си, да сменят памперсите им и да присъстват на раждането на наследниците си. Също така младите почитат традициите, предавани през поколенията, и преди сватбата всяко решение се обсъжда с родителите, защото те са най-големият авторитет.



Южна Корея

В Южна Корея едно от най-важните условия за щастлив и спокоен семеен живот е зачитането на йерархията. По-младите изпълняват желанията на по-старите и това жителите на тази страна смятат, че е най-благоприятната почва за хармонично съжителство. По същия начин се отнасят един към друг и на работното място.

САЩ

Америка е страната на неограничените възможности и на най-търсените психолози. Известно е, че в Щатите тази професия е уважавана и американецът често прибягва до услугите на личния си психолог. В Америка не е прието човек да обсъжда проблемите си, били те лични, или професионални, с приятелите си. Обикновено когато в брака им настъпват проблеми, те ги решават с помощта на специалист.

Обединени арабски емирства (ОАЕ)

Когато са навън сред хората, жените в Емирствата са забрадени. Те показват красивите си тела, бижута и дрехи само на съпрузите си. Да, дамите не работят, но и не са задължени да слугуват и да готвят за мъжете си. Единствено трябва да бъдат предани и да показват красотата си само на половинката си. В замяна на това мъжът осигурява всичко на жената и я пази.

Мексико

Мексиканците са страстни, топли, темпераментни, жизнерадостни и нетърпеливи. Не планират утрешния ден, нагаждат се според обстоятелствата, но в същото време са работливи и държат на семейните традиции. Често можете да видите как големите фамилии гледат заедно мач или филм по телевизията, коментирайки разпалено, или празнуват, наслаждавайки се на голяма хубава вечеря. Те не мислят за проблемите, а се наслаждават на компанията си днес и сега.



Дания


В тази страна хората ценят домашния уют и душевния комфорт. За тях те се изразяват в почивка на дивана с топъл пуловер, запалени свещи и компанията на любим човек и на любима книга.

Четете още: Асма Асад – загадъчната първа дама на Сирия