От журналистка до кралица - как Фелипе VI промени Летисия

На днешния ден през 1972 г. се ражда Летисия Ортис - една от най-красивите кралици в историята. В тази статия ще ви разкажем колко дълъг път е изминала импулсивната журналистка, за да стане една от най-стилните (и спортни) кралици на света.

Пищната сватба на бъдещия крал на Испания принц Фелипе и журналистката Летисия Ортис Роксалано се състоя на 22 май 2004 година. Според статистиката церемонията и тържеството са били гледани от 1.5 млрд. зрители по цял свят. И оттогава насам (или по-точно още от обявяването на годежа на 6 ноември 2003 г.) известната преди само в тесен кръг журналистка си спечели световна слава. В продължение на десет години я наричаха принцеса, но от юни 2014 г. тя стана кралица-консорт. През изминалите 14 години Летисия много се промени. Как точно?

Обноски

Летисия проявила характер още на годежа – активната и импулсивна хубавица веднага нарушила протокола, искайки от годеника си разрешение да поговори с журналистите. „С ваше позволение приключвам“, казал принцът – и годеницата му веднага взела думата. Но това впрочем е първата и последна проява на подобна спонтанност. Ако не броим великденския конфликт със свекървата, случил се пред свидетели, след който и двете трябвало усилено да се стараят пред публиката, за да си върне Летисия репутацията на добра снаха.

Вече от години кралицата старателно планира публичните си изяви. И макар сега да е едно от основните действащи лица във всички кралски мероприятия, Нейно величество предпочита да остане в сянката на съпруга си.



Изключение правят няколкото седмици през есента на 2017 г., когато кралицата често заместваше мъжа си на официални церемонии. При това обаче тя всеки път подчертаваше, че Негово величество е принуден да отсъства по сериозни причини, свързани с урегулирането на Каталонската криза.

Лице

Ако сравним снимките на Летисия като годеница на принца и като съвременна кралица, не можем да не забележим разликата. Днес Нейно величество се отличава с по-фини черти на лицето, на които би завидяла всяка наследствена аристократка. Кралският дом е потвърдил само един случай на хирургична намеса – навремето медиците на аристократичното семейство посъветвали принцесата да си направи ринопластика, за да премахне затрудненията в дишането, причинени от изкривена носова преграда.

Носеха се упорити слухове за корекция на формата на брадичката, а и професионалисти неведнъж са забелязвали у кралицата визуални признаци за борба с бръчките чрез контурна пластика (инжекции ботокс и хиалуронова киселина). Нито едно от тези предположения обаче не е потвърдено официално.



Фигура

Фигурата на доня Летисия също е старателно моделирана – но не от хирурзи, а от диетолози и фитнес-инструктори. Кралицата и на младини била стройна и грациозна – но в даден момент толкова се увлякла по формите и пропорциите, че това не можело да остане незабелязано. Слуховете били толкова упорити, че през 2015 г. представител на кралския дом бил принуден да изпрати на националните медии опровержение на информацията за предполагаемата анорексия на кралицата.

Оказало се, че Нейно величество спазва популярната сред холивудските звезди диета на Периконе. Режимът й на хранене бил оценен от представител на Европейския медицински институт по изследване на затлъстяването (European Medical Institute for Obesity). „Добра диета, според мен“, заявил доктор Рубен Браво. „Същността й е на първо място да се спазва здравословно хранене, вместо човек да се съсредоточава върху свалените кила за определено време“.

Според доктор Браво диетата на Периконе, в която се набляга на ястия от прясна сьомга, горски плодове, зеленчуци и зехтин extra virgin, е по-здравословна от тъй наречения ceviche plan (активно хранене със севиче – мариновани по специален начин месо и риба), по който се храни Кейт Мидълтън.

Сега Летисия практикува йога и пилатес и е в много добра форма, която честичко демонстрира (релефните й ръце и изваяни рамене вече станаха запазена марка на Нейно величество).

Стил

Стилът на испанската кралица, какъвто го познаваме сега, се е оформил вече в двореца. На церемонията по годежа тя е дошла, облечена с класически бял костюм с панталон от Giorgio Armani и с черни обувки на ток. Приятно за окото, но нищо повече.

Сега кралицата избира по-интересни и дори понякога смели тоалети. Неин основен фаворит си остава испанският дизайнер Felipe Varela. Навремето Летисия си спечелила прякора „кралицата на минимализма“, но сега модните хроникьори все по-често забелязват, че Нейно величество няма намерение да подражава на сдържания стил на своята свекърва кралица София.



Неотдавна Летисия започна да пробва тоалети на марките Carolina Herrera и Nina Ricci. Миналата година модните хроникьори бяха потресени от появата на кралицата на връчването на наградите ABC в образ а-ла „Ким Кардашиян“ – с „мокра“ коса и прилепнала раирана рокля от Nina Ricci.

Летисия много харесва и новаторските идеи на испанските марки Ailanto, Juan Vidal и Cortana. Освен това с удоволствие се показва, облечена в дрехи на Zara и Mango. Възможно е в скоро време гардеробът й да се попълни с тоалети на Delpozo или колоритни рокли The 2nd Skin.

Четете още: Още един ангел от Victoria's Secret се омъжи (Снимки)