Някои базови правила, които да спазвате, когато сте на гости

"Чувствай се като у дома си!" - да, ама не. Дори да сте на гости на добър приятел, има някои базови правила, които трябва да спазвате. Ето някои от тях.

Хладилникът

Може да сте си близки с домакините, но не е редно да се нахвърлите на съдържанието на хладилника. Дори да ви трябва само лед, редно е да попитате.

Климатикът

Можете учтиво да споменете, че ви е топло или студено, но в никакъв случай не предприемайте самостоятелни действия към промяна на температурата в стаята.

Компютърът

Вероятно разполагате със свой смартфон. Ако ви трябва обаче компютър, задължително попитайте, преди да застанете зад чужда клавиатура - може да са отворени електронна поща, профили в социални мрежи и... други неща, които домакинът не изгаря от желание да виждате.

Дистанционното управление

Ако дистанционното на телевизора не ви е подадено, оставете ТВ канала, който е бил пуснат, преди да влезете в дома. Това правило важи също за аудио уредбата и друга електроника.

Домашните любимци

Винаги искайте разрешение за контакт с домашните любимци. Каквито и да са те. Никога не можете да сте сигурни какъв е темпераментът на животното, така че не смейте да го пипате. А и има домашни любимци, които вие можете да заразите с нещо защото виреят в по-специфична среда.

Стълбището

Ако се намирате на първия етаж от двуетажен дом, в никакъв случай не си позволявайте да се качите на втория, без да бъдете поканени.

Леглото

Ако сте в студио и леглото е в непосредствена близост до вас, не си помисляйте да седнете върху него или да се хвърлите на него, като че ли сте у дома си.

Тоалетните принадлежности

Е, със сигурност ще ви трябва сапун, дори ако искате само да си измиете ръцете. Банята на домакина обаче не е хотелско помещение. Питайте, преди да използвате личните лосиони или други продукти за хигиена на домакина.

Четете още: Признаци, че трябва да напуснете работата си