Автор
Woman.bg

Нови подробности за сватбата на Хари и Меган

Датата на сватбата на принц Хари и Меган Маркъл - 19 май, наближава, а днес станаха ясни и повече подробности около щастливото събитие.

Синът на Даяна и актрисата ще се врекат във вечна вярност на църковна церемония в параклиса "Свети Джордж" в Уиндзор, която ще бъде водена от самия архиепископ на Кентърбъри Джъстин Уелби.

Интересна подробност е, че за първи път в модерната история на Англия църквата разрешава провеждането на църковно бракосъчетание между кралска особа и разведена дама. Припомняме ви, че преди години, когато принц Чарлз и Камила Паркър - Боулс се жениха, те не получиха разрешение за официална венчавка в църква и се задоволиха само с граждански брак и благословия в параклиса "Свети Джордж".

Хари и Меган обаче ще имат възможността да се врекат във вечна вярност пред Господ.

Тяхната църковна венчавка ще се проведе от 12 до 13 часа на обяд в главния параклис в Уинздор, разкриха днес от двореца Кенсингтън. След края на церемонията както повелява традицията младоженците ще напуснат замъка и ще се отправят на обиколка из централните улици на града. Когато тя приключи те ще се върнат обратно в замъка Уиндзор, където в "Свети Джордж Хол" ще устроят прием.

На него ще присъстват не повече от 250-300 човека , разкрива източник на "Дейли Мейл". Вечерта пък бащата на младоженеца - принц Чарлз, ще даде прием в чест на младото семейство, както направи за Уилям и Кейт през 2011 година.

Приемът ще включва две части - неофициална, представляваща вечеря за около 350 гости, и коктейл с уиски бар за около 550-600 човека.

Вечерята е само за най-близките до младоженците и техните семейства и според източник на нея най-вероятно ще присъстват и колеги на Меган от сериала "Костюмари", допълва източникът на британската медия.

Все още се обсъжда и проблемът със семейство Обама и Донълд Тръмп. Кралската фамилия е изправена пред сложна дилема - от една страна Барак и Мишел Обама са близки на младоженците и поради това бяха едни от първите, които получиха покана за сватбата. От друга страна обаче Хари и Меган не желаят да канят Доналд Тръмп на бракосъчетанието си, но пък това би могло да създаде дипломатически проблеми и не само да се сметне като директна обида към президента, но и да влоши отношенията между САЩ и Великобритания, разкрива източник, като допълва, че от двореца Кенсингтън все още не са решили окончателно как да процедират в случая.