Автор
Woman.bg

Наталия Кобилкина: Скъпи дами, мъжете не са длъжни да ни правят щастливи

Наталия Кобилкина е български сексолог и семеен терапевт. Провежда семинари, свързани с личностното развитие на жените в България. Преминава обучение по семейни констелации във френската школа на Идрис Лаор. През 2013 година издава първата си книга „69 съвета за секс“. През същата година излиза и „69 съвета за щастливи отношения“. Книгата „Пътят на щастливата жена“ е преведена и на английски език през 2014 г. Година по-късно пише „Психология на изобилието“[1], а през 2016 г. излиза „Аз избирам любовта“. През 2017 излиза книгата й "33 дни до мечтата". За самотните жени, както и кои са основните неща, които правят една жена щастлива и за още любопитни теми, свързани с жените, говори Наталия Кобилкина пред woman.bg.

На места сме запазили оригиналния словоред.

- Разкажете за четирите енергии, които според Според Лариса Ренар присъстват във всяка жена - на Момиче, на Любовница, на Хазяйка и на Кралица и ще бъдат сред основните теми на семинара ви на 16 юни в Интер Експо Център?

- Основната тема ще бъде как по нов начин да отключим и да завихрим нашата женска енергия. Често ние жените забравяме как да се чувстваме жени и как да даваме и да получаваме любов. Мъжете имат нужда от нашата женска енергия. Говорих скоро с един английски музикант и го попитах: “Кое качество най-много цениш в жените?” Той отговори много бързо: “Женствеността!” В наше време толкова много на жените им липсва женственост!

- Много ли са нещастните и самотни жени, които не могат да открият своята женска сила?

- За съжаление да. Забравихме как да бъдем жени. Не знаем как да получаваме. Не правим никакви подсилващи женски практики и постоянно се оплакваме от живота и от нашите мъже. И затова накрая сме празни, изморени и нещастни и чакаме спасителя. Говорих с един приятел милионер и той ми се оплака: “Наталия, постоянно попадам на жени, които ми казват: “Изморена съм. Искам да почивам, не искам да работя. Искам да правя нещо творческо и моят мъж да се грижи за мен.“ Това много ме дразни, все едно тя иска да ме използва и ме търси само като портфейл. Не искам да спасявам никого от умора, искам някой истински да ме обича.“ И, честно казано, го разбирам. Скъпи дами, мъжете не са длъжни да ни правят щастливи.



- Как влияе еманципацията на жените на съвременния мъж, потиска ли го или напротив? Допустимо ли е жените да свалят мъжете?

- Еманципацията води до самота, безплодие и проблеми. Жените могат да се усмихнат на мъжете и просто да бъдат мили и добри с тях. Това наистина липсва в днешно време. Просто обичайте мъжете – ако мъжете го усещат и знаят, че го правите от сърце, повярвайте, вие ще получите много повече от тях.

- Доколко сексът е важен за щастието на жените и съответно на мъжете? Има ли разлика в отношението на двата пола към секса?

- Сексът е много важен. Факт е, че с годините малко се намалява значимостта му и по-лесно хората могат да живеят и без секс. Но като цяло сексът продължава да бъде важен. И затова двойките трябва да полагат усилия, за да имат силна сексуална енергия.

- Какво мислите за тенденцията много жени да бъдат с по-млади мъже, това добре ли е за отношенията в една връзка?

- Жените са гладни за горещ и мощен секс до такава степен, че понякога са готови да платят за това, но да имат силно сексуален мъж до себе си. Познавам жени на 50-годишна възраст с 30-годишни мъже и те наистина се чувстват много по-добре, отколкото с мъжете на тяхната възраст. Не рядко мъжът на 50 вече иска да лежи и няма тази активност. А жената на 50 тъкмо иска приключения и да се чувства млада и желана. И ако тя добре се грижи за тялото си и е пълна с енергия – мисля, че това е прекрасна възможност да изживее тази златна възраст по уникален начин.



- Действа ли богатството и властта на мъжете като афродизиак за жените?

- О да, разбира се! Много мъже не са толкова красиви и привлекателни, но ако имат власт и пари – това е много секси. Това винаги е било и винаги ще бъде секси и търсено от жените. Както мъжете се стремят да имат красиви и подкрепящи жени до себе си.

- Злепоставя ли жената сексът на първа среща или напротив?

- Сексът сам по себе си е по-скоро неутрален. Важно е какво поведение има жената, как тя предизвиква чувства и уважение в мъжете и до колко тя самата уважава себе си. Познавам много успешни семейства, при които сексът се е случил още в първата вечер и са щастливи до ден днешен.



- Кои са основните неща, които правят една жена щастлива?

- Жената е щастлива тогава, когато следва своето сърце, когато е автентична и истинска. Когато не се страхува да споделя своите желания и мечти. Когато живее, а не чака. Когато, дори ако се страхува – скача. Когато предизвиква себе си и когато живее със своята съвест. Пожелавам щастие на всичките ни читателки и с радост ви чакаме на нашия семинар с Лариса Ренар на 16 юни в Интер Експо Центът на булевард „Цариградско шосе“ в София!

Подробности за семинара на Наталия Кобилкина и Лариса Ренар „Кръгът на женската сила: презареждане“, както и билети търсете на www.natalia.bg