Свикнали сме да смятаме, че единствената задача на съпругата на милионера или милиардера е да краси мъжа си. Следващите няколко дами обаче не са съгласни с това мнение и въпреки стереотипите упорито доказват, че са напълно самостоятелни единици.

Дария Жукова и Роман Абрамович

Абрамович има 9.1 млрд. долара на сметката си и красива приятелка – Дария Жукова. Двамата не са официално женени, но вече имат две прекрасни деца – Аарон и Лея. Сред личните заслуги на Дария е съавторството в създаването на популярната сред холивудските звезди модна марка Kova & T, постът на главен редактор в списанията Pop и Garage Magazine и разбира се арт-проектите ѝ – центърът за съвременна култура „Гараж“ и „Artsy“, който Жукова ръководи съвместно с предприемачката Уенди Денг.

Мелания и Доналд Тръмп

Преди да заеме Овалния кабинет, Доналд Тръмп беше известен предимно като бизнесмен, шоумен и един от най-богатите американци. Жена му пък я знаеха като фотомодел и дизайнерка. Сега той е президент на САЩ, а тя – Първа дама, но от това двамата не са станали по-бедни, макар с управлението на бизнеса да са се заели децата на Тръмп. На Мелания естествено ѝ се наложи временно да прекъсне кариерата си като модел, но тя не се е отказала от модата. Сега се занимава с тъй наречената „фешън-дипломатика“ и наред с френската си колежка Бриджит Макрон повишава популярността на званието „първа дама“ по цял свят.



Иванка Тръмп и Джаред Къшнър

Те като Ромео и Жулиета произлизат от конкурентни бизнес-семейства, но това не им е попречило да се влюбят и да останат заедно. Сега и двамата работят в администрацията на президента Тръмп (тя е асистент, а Къшнър – старши съветник) и движат и собствени проекти. Джаред ръководи своя компания, както и вестника New York Observer, а Иванка развива своята марка дрехи и аксесоари Ivanka Trump Designs и пише книги със съвети в сферата на бизнеса.

Миранда Кер и Евън Шпигел

Тя няколко пъти е била включена в класациите „Топ 10 на най-богатите супермодели“, а Шпигел е известен като най-младия милиардер в света. Тази пролет бившото ангелче на Victoria’s Secret Миранда Кер и основателят на Snapchat Евън се ожениха официално, образувайки двойка с общ доход от 2.38 млрд. долара. Никак не е зле за младо семейство!



Наталия Водянова и Антоан Арно

Двамата не са сключили официален брак, но 6 години заедно и две общи деца не са шега работа. Кариерата и на двамата е свързана с модата – Наталия е световноизвестен топмодел, а Антоан е директор на европейската компания за дрехи и обувки Berluti и член на съвета на директорите на концерна LVMH. Водянова обаче не се ограничава само с появи на подиума и участие в рекламни кампании – тя активно се занимава с благотворителност. Нейният фонд „Голи сърца“ е построил стотици детски площадки за игра, включително и за деца с проблеми в развитието.

Салма Хайек и Франсоа Анри Пино

Двамата се събираха и разделяха няколко пъти, докато през 2009 г. най-сетне не се ожениха в старинния театър „Ла Фениче“ във Венеция. През 2007 г. се роди дъщеря им Валентина Палома Пино. Салма Хайек е най-преуспялата латиноамериканска актриса в Холивуд, а Франсоа Анри Пино е милиардер и един от най-влиятелните хора в света на модата – той притежава компания Kering, чиито дъщерни компании са марки като Alexander McQueen, Gucci, Saint Laurent Paris, Balenciaga, Bottega Veneta, Boucheron, Brioni, Christopher Kane и т.н.



Амал и Джордж Клуни

Приходите на семейство Клуни са огромни – и повярвайте ни, това не се дължи само на хонорарите на Джордж. Актьорът дълго време управляваше фирма за производство на текила съвместно със съпруга на Синди Крофорд Ранд Джербър. През юни партньорите продадоха компанията си, от което спечелиха 1 млн. долара. Междувременно съпругата на Клуни Амал също не седи със скръстени ръце. Тя беше доста известна като адвокат и преди да се омъжи за холивудския хубавец. В списъка на клиентите ѝ са имена като Джулиан Асанж, Юлия Тимошенко, Мохамед Нашид и др. Нещо повече, Амал се е прочула и с обществената си дейност. Тя е работила в Международния трибунал на ООН, Международния трибунал по бивша Югославия, кампанията за признаване на геноцида на арменците и много благотворителни проекти.

Пипа Мидълтън и Джеймс Матюз

Омъжвайки се за милионера Джеймс Матюз, малката сестра на херцогинята на Кеймбридж може и да не се сдоби с титла, но също като Кейт събра на сватбата си каймака на британската аристокрация и получи достъп до огромното състояние на съпруга си. Човек би си казал, че сега Пипа може да си даде почивка и да си живее като безгрижна светска лъвица, но това видимо не е в неин стил. Тя продължава да работи във фирмата на родителите си „Party Pieces“ (занимава се с организации на тържества), пише авторски статии за пресата и издава книги. Литературният талант на Пипа засега не е оценен (а и нищо чудно, щом става дума за книги с рецепти и инструкции за провеждане на банкети), но момичето не се предава и вместо да разчита на милионите на мъжа си се опитва да се развива самостоятелно.



Четете още: Ще съжалявате за това, когато навършите 30