Може би най-важният фактор, определящ как се чувстваме на работното място освен заплатата, е екипът, с който ни се налага да живеем по осем (или дори повече) часа на ден.
И дори в най-сговорчивата работна среда се намират колеги, които можеше да са с една идея по-малко дразнещи. Разбира се, много зависи и от какъв пол са по-голямата част от хората, с които сте обградени всекидневно в офиса. Днес в редакцията на woman.bg решихме да изброим кои според нас са най-дразнещите колеги от мъжки пол, които може да срещнете във всеки офис. А колегите от MEN UNITED пък ще ни върнат жеста, като изброят най-изнервящите дами на работното място. Да започваме:

Свалячът

Където има представители от двата пола, там несъмнено се прокрадва и желанието за конкуриране в областта на флирта. Разбира се, всички господа, малко или много обичат да доказват пред себе си и останалите, че са желани от дамите, но някои откровено прекаляват и стават меко казано досадни. Сега сетихте ли се за онзи колега, който не пропуска повод да ви докосне или да ви намигне? Да, точно така. За него говорим.

Женомразецът

Все още съществуват мъже, които искрено вярват, че ролята на жената е единствено да ражда и да поддържа домакинството. Тя не може да бъде бизнесдама и да води преговори, нито да е назначена на ръководна позиция. Тези мъже винаги подценяват потенциала на колежките си, което понякога може да ги направи непоносими.

Псевдоинтелектуалецът

Онзи, който не спира да цитира разни философи и вътрешное убеден, че е много по-умен и способен от другите. Надменният тип, който си умира да провокира другите и съвсем открито демонстрира чувството си за превъзходство.

Агресивният

Винаги има един агресивен господин с огромно самочувствие, което често няма покритие, но заради настъпателната си природа, някак винаги успява да получи това, което иска. В повечето случаи този човек е заслужил уважението на другите не с уменията и острия си ум, а с нападателния си характер.

Негативният

Има мъже и жени, които обожават да виждат само негативната страна на всичко и каквото и да се случи, те просто не са способни да оценят хубавото. Понякога е повече от натоварващо да има такива персонажи в екипа, защото те умеят да съсипват работната атмосфера.

Програмистът

Това е специална порода хора, която никога не се влияе от йерархията в офиса. Много рядко програмистът се влияе от изискванията на шефовете си, но е факт, че без тях не можем.

Нагаждачът

Онзи колега, който копира стила на обличане на шефовете и не пропуска възможност да излезе с началника си на по цигара (дори и да не пуши) или просто за кафе. Човекът, който сякаш е сянката на шефа и останалите колеги в офиса не съществуват. И разбира се, при първа възможност би разкритикувал някого, за да извлече полза. От този тип трябва винаги да се пазите, но и да го държите на премерена дистанция.

Четете още: Научно доказано: Феновете на Хари Потър са по-добри хора