Автор
Woman.bg

Най-добрите моменти от „Сексът и градът“ с Ким Катрал

Почитателите на „Сексът и градът“ обичат Саманта Джоунс не по-малко от главната героиня Кари Брадшоу. И нищо чудно – госпожица Джоунс е красива, умна, преуспяла и смело говори за желанията си. С тази роля Ким Катрал спечели „Златен глобус“ и няколко номинации „Еми“. Подбрахме за вас най-интересните сцени от сериала с участието на Саманта.

1. Интервюто при Ричард

От четирите главни героини именно Саманта може да се похвали с най-добра кариера, но дори и тя си има своите професионални провали. Основният такъв е интервюто при Ричард Райт, бъдещия любовник на Саманта. Когато той отказва да вземе на работа ексцентричната дама, тя дръпва една пламенна реч и напуска с гръм и трясък кабинета му – защото „железните дами“ не плачат. Още на следващия ден обаче Райт разбира, че е допуснал ужасна грешка.

2. Планът BIRKIN

Сам е свикнала да получава всичко веднага и мрази спънките по пътя си. Узнавайки, че ще се сдобие с чантата на легендарната манекенка Birkin чак след пет години, опитната пиар специалистка Джоунс решава да използва името на своя клиентка, актрисата Луси Лиу – тъй като списъкът чакащи е дълъг, а за прочути личности Hermes правят изключения. Планът на Сам да си вземе „не просто чанта, а Birkin“ претърпява крах, когато Луси разбира за измамата. Така Джоунс се лишава както от модния аксесоар, така и от клиентката си.

3. Химическият пилинг

Саманта Джоунс се интересува от всичко ново в козметиката, редовно изпробва нови разкрасяващи процедури и в резултат на това изпитва на собствения си гръб принципа „красотата иска жертви“. Веднъж Сам се подлага на химически пилинг, но тази агресивна процедура оставя видими белези по лицето ѝ. Идвайки на среща с приятелките си с шапка с воал, героинята чува нетактичния въпрос на Миранда: „Защо си облечена като пчелар?“. И веднага отговаря „Направих си химически пилинг, мамка му!“.



4. В лекарския кабинет

Героинята на Ким Катрал се отличава с прямота и честност, а бурният ѝ личен живот за нея е повод за гордост. В един от епизодите Сам решава да си направи тест за СПИН и отива на лекар, който ѝ задава редица стандартни въпроси. Когато се стига до ключовото „Колко сексуални партньори сте имали?“, госпожица Джоунс прави ефектна пауза и на въпросителния поглед на лекаря отвръща: „Какво? Тъкмо ги броя! Имате предвид колко са били през тази година ли?“.

5. Антиреклама за бившия

Саманта единствена от цялата четворка приятелки не вярва в „голямата любов“, но веднъж и тя преживява трудна раздяла. След скъсването с Ричард Райт тя изпада в депресия за няколко дни – но дългите страдания не са в стила ѝ. Сам преодолява мъката си по нестандартен начин – раздава на улиците в квартала листовки със снимка на Ричард и надпис „Лъжещ! Измамник!“. Разпространението на агитационните материали бива прекъснато от полицайка. Когато обаче тя разбира за причината за тази акция („Този мъж ми каза, че ме обича, а после го хванах с поредното маце“), тя казва „Всичко е наред, продължете, госпожице“.



6. Неудобният момент с масажния уред

Един от най-смешните моменти от сериала е свързан с любимата секс-играчка на Саманта. Почти цял епизод тя се опитва да поправи вибратора си, а после отива в магазина, за да смени счупения уред с нов. Продавачът обаче я уверява, че те не предлагат вибратори и че това в ръцете ѝ е уред за масаж на врата. Междувременно други посетителки на магазина я разпитват какъв точно модел да си купят.

Впрочем, в този епизод прозвучава и нашумялото изказване на Джоунс, която на стари години решава да погледа детето на Миранда. Фразата „I’m Mary fucking Poppins“ („Аз съм шибаната Мери Попинс“) стана крилата сред феновете на сериала.



7. Ракът не е повод за отчаяние


Последният сезон на „Сексът и градът“ е най-драматичния за цялата четворка героини. На Сам например ѝ се налага да премине всички етапи на борбата с рака на гърдата, за който тя разбира случайно. Джоунс се справя с достойнство с тежката ситуация. Приема страшната новина с чувство за хумор и на комплимента на Шарлът „О, изглеждаш страхотно днес!“ отговаря с усмивка „Благодаря, имам рак“.

8. Голите глави

Докато Саманта се бори с болестта, до нея неизменно е младият ѝ любим Смит Джаред. Двамата започват да се сблъскват с проблеми в секса, освен това след химиотерапията Сам започва да оплешивява. Тя много се притеснява за външния си вид и изпада в паника, смятайки, че ракът може да съсипе връзката им. Когато идва моментът Сам да се обръсне гола глава, тя дълго не може да се реши на това. В последния момент обаче в банята влиза Смит. Двамата провеждат кратък разговор, след което Смит взима машинката и си обръсва косата. Възраженията на Саманта биват парирани с „Не ми пречи, зает съм. Когато приключа, ще се пренеса да живея при теб“.



9. Речта на Саманта

Кулминационният момент от последния сезон на „Сексът и градът“ е речта на Саманта на благотворителната вечеря за подкрепа на жените, страдащи от рак на гърдата. Сам се старае да не забрави вдъхновяващите си думи, но се измъчва от топли и студени вълни, не може да се концентрира и в крайна сметка прекъсва речта си на фразата „Тя е смела, тя ще издържи всичко, тя – това сте вие“.

„О, по дяволите, това съм аз! И ако вас също ви обливат топли вълни като мен, трябва да ви дадат шибан медал. Не стига, че оплешивях, ами и лицето ми се стича в деколтето. Да върви по дяволите всичко!“, възкликва Саманта, сваля перуката си и я хвърля, предизвиквайки бурни аплодисменти.

Четете още: Защо бременността на Кейт Мидълтън е лоша новина за Тереза Мей