Малко се знае за първата дама на Северна Корея, но това надали учудва някого предвид факта, че цялата страна е обвита в мистерия, зад завесата на която действа репресивен комунистически режим.

Въпреки това днес ще се опитаме да надникнем в тайнствената държава и да се запознаем с някои малко известни факти за съпругата на Ким Чен Ун - Ри Сол-джу.

Според южнокорейски източници тя е на 28 години и има три деца. За първи път тя е представена на широката общественост през юли 2012 г. по време на откриването на увеселителен парк в столицата Пхенян.

Все още не е известно кога севернокорейският лидер е минал под венчилото с настоящата си съпруга. Според едни слухове те са се оженили през 2009 г., а според други са се срещнали през 2010 г. по време на концерт за класическа музика. Още по-тайнствен е животът на Ри Сол-джу преди брака й. Знае се единствено, че е учила музика в Китай и дори е посещавала Южна Корея през 2005 г. Преди брака тя е пяла в любимия оркестър на покойния „скъп владетел“ Ким Чен Ир.

Ри харесва западната мода и това е видно от снимките, които от време на време се появяват в публичното пространство. Тя неведнъж е била критикувана заради луксозните чанти, които носи (например Диор и Шанел), на фона на мизерстващия и гладуващ народ на Северна Корея.

Смята се, че тя е родила третото си дете миналия февруари - в този период тя изчезна за месеци и никой не я беше виждал.

Мистерията около настоящата първа дама не е изненада за севернокорейците. Бащата на Ким Чен Ун-Ким Чен Ир не е представял никоя от съпругите си.