Автор
Woman.bg

Меган и Кейт: По пръстите на краката ще ги познаете

От древни времена хората се опитват да разчетат линиите на дланите по ръцете и донякъде успяват, защото те са тясно свързани с нашия характер. Малко хора обаче знаят, че пръстите на краката също могат да кажат много за един човек.

Изкуството да се чете по краката датира от хилядолетия, като до ден днешен то е особено популярно в Китай и Индия, откъдето е и произходът му. Няколко британски журналисти пък, обсебени от любопитство, се допитаха до мнението на един такъв експерт с индийски произход – Джейн Шихан, с молбата да разгледа пръстите на краката на някои от най-популярните в момента представителки на британската кралска фамилия, каквито са Меган Маркъл и Кейт Мидълтън, и да разшифрова техния характер.


Да видим заключенията, които той направи, след като щателно се зае с предизвикателството.

Меган Маркъл

"Първо, винаги гледам десния крак, тъй като според древните учения той представлява миналото, а левият – настоящето. Ако няма голяма разлика между тях, това показва последователност на характера, но ако се забелязват известни различия, можем да говорим за променлив нрав", казва Шихан.


"Дългият втори пръст на Меган, чиято дължина ярко се откроява от тази на палеца, показва вродени лидерски качества. Хората с такъв пръст са артистични и емоционални. Късият палец пък е признак за способността на притежателя му да се справя с всякакви предизвикателства. Малкото кутре разкрива весел нрав. Леко свитото кутре издава склонност към бунт, но при Меган извивката не е толкова изразена, което все пак говори за някакъв баланс на характера", смята Шихан.

Според него вторият и третият пръст на Меган изглеждат малко като сраснали, което е индикатор за упоритост. "Тези хора са готови планини да преминат, за да постигнат наистина това, което искат. Нокътят на третия пръст не е много широк, което показва, че става дума за човек, който умее да инвестира в бизнеса си.

Експертът също така отбеляза, че формата на нокътя на малкия пръст на годеницата на Хари говори за нейния алтруистичен характер. Това е човек, който умее да изслушва другите край себе си, но не и да вниква надълбоко в техните емоции.

Кейт Мидълтън


Херцогинята на Кеймбридж, също като Меган, има дълги, грациозни пръсти и удължен втори пръст, насочващ към творческа личност с лидерски качества.

"Единствената разлика е, че четвъртият пръст на Кейт леко се навежда към големия пръст. Това е знак на така наречения "колекционер" - човек, който трудно се отказва.

Принцеса Даяна


Оценявайки пръстите на принцеса Даяна пък, Шихан забеляза, че тя е имала твърде голямо доверие на хората. "На левия крак на Диана четвъртият пръст е видимо наклонен навътре в посока към палеца, което показва, че се чувства комфортно в компанията на близки и приятели.