Автор
Woman.bg

Машала: Закръгленото дупе - задължително това лято

Пролетта вече е към края си, а сезонът на отпуските тепърва започва. Въпреки че идва лятото и дрехите с настъпването на топлите дни стават все по-ефирни, перфектната фигура не бива да остава фикс идея. През пролетта тънката талия остава цел номер едно за 90 процента от представителките на нежния пол, а причината все повече жени да се стремят към размер S е само една – модата.

Ако през 50-те пухкавите жени тип Мерилин Монро са били считани за секссимволи, то сега подобен вид дами минават по-скоро в категорията мили дебелани. Според диетолозите обаче килограмите не винаги са гаранция за добро здраве, а лекарите даже препоръчват да не се прекалява със строгите диети, на които жените се подлагат в стремежа си към перфектно тегло.

Представителките на нежния пол имат жизнена необходимост от няколко килограма в областта на дупето, смятат специалситите. Тези тлъстинки, които организмът по традиция трупа през есента в подготовка за студената зима, са нещо съвсем нормално и не е нужно да се пазят строги диети, за да се свалят. Причината – когато в женския организъм има малко запаси от енергия, както е в случая с мазнините, обмяната на веществата работи по-добре.

Това означава, че всички системи на тялото са идеално регулирани и настроени за зимата. Когато нивото на резервите в тялото на дамите не е достатъчно, тялото е под постоянен стрес и неистово се стреми да си набави нужните му за “оцеляване” сили. Ако дупето на представителките на нежния пол не е в идеална зимна форма, тоест по-пухкаво и закръглено, има голяма опасност имунитетът им да е нисък, предупреждават още спецалистите.