Първите дами са най-важните жени до президентите на страните. Те имат специално отношение към гражданите, обект са на непрекъснат интерес от страна на журналистите и, разбира се, са с много важни дипломатически функции. Fоodpanda, подбра кои са любимите салати на някои от най-известните първи дами.

Мелания Тръмп (САЩ)


Снимка: Reddit

Тя обича свежи зеленчуци и определено залага на зелени салати в комбинация с рукола, спанак, чери домати, пармезан, моцарела.

Бриджит Макрон (Франция)


Снимка: Getty

Определено една от най-коментираните първи дами заради голямата разлика със съпруга си. Тя предпочита по-екзотични салати като табуле или салати, които съдържат риба.

Людмила Путина (Русия)


Снимка: Русский Еврей

Въпреки раздялата с Владимир Путин Людмила е първата дама в сърцата на руските граждани. Тя обича топли салати или по-скоро залага на предястия. Обича да консумира салата с патладжан, тиквички и домати с натрошено сирене и вкусен дресинг.

Емине Ердоган (Турция)


Снимка: Getty

Въпреки че турската кухня е една от най-разнообразните, Емине Ердоган залага на по-европейските и класически салати като добре познатите ни гръцка салата или зелена с риба тон. Обича да гарнира салатите си с ядки, семена и авокадо.