Фотографът Омар Робълс е един от най-талантливите и креативни хора на съвременното изкуство, които винаги търсят нов начин за себеизразяване. Той цели да видим света неподправен, но в същото време красив, съчетавайки сивотата на големия град с изящните движения на танца. От 4 години насам изпитва огромна страст към заснемането на балерини и балетисти по улиците на различни места по света.

В миналото той е бил мим и във фотографията е намерил още един начин да създава изкуство, използвайки визуалните си сетива.

Напоследък Омар заразява с вдъхновение последователите си в социалните мрежи, като прави снимки на голи танцьори върху покривите на различни сгради в Ню Йорк. И въпреки че нито един сантиметър от телата на моделите не е покрит с дрехи, фотографиите не подсказват вулгарност, напротив – те са красиви и вдъхновяващи. А защо избира балерините и балетистите да бъдат голи?

View post on Instagram
 


„Голото тяло може да каже много неща за нашето съществуване и в същото време винаги крие мистерия. То е грациозно и естествено, защото всеки човек се ражда гол. Обикновено предпочитам да правя снимки на танцуващи на улицата, но мисля, че покривът е по-подходящ за тези кадри. Там има усамотение.“, отговаря Омар.

Фотографът не пропуска да спомене и кои са танцьорите, позирали за красивите снимки. Той разказва техните истории, а самите те споделят защо са се съгласили да участват в проекта. Много от тях приветстват идеята, за да докажат, че не е задължително голотата винаги да бъде свързвана със секса и че в нея няма нищо вулгарно, стига да бъде поднесена по правилния начин. Някои от тях дори са преживели сексуално насилие, а други просто са били осъждани от хората заради своята различност или заради това, че не са се вписвали в представите за перфектно тяло на танцьор.

View post on Instagram
 

Четете още: И Памела Андерсън се разписа на Световното