Автор
Мария Николова

Константина Живова: И да е най-красива българката, никой не й е длъжен

Константина Живова е едно хубаво лице, което познаваме най-вече от телевизионния екран. Тя обаче е и блогър, актриса, писател, дори художник. В момента работи върху нови вълнуващи проекти, един от които е продуцентската къща CADRE. За известната секс сцена с Иво Андонов от "Под прикритие", други горещи роли, мъжете и жените и новата страст в живота днес си приказваме с чаровното момиче, което всички познават като Ина, в първото интервю, което дава, след като предаването й бе свалено от екран.

-Ина, това е първото ти интервю, след като слезе от телевизионния екран. Защо се получи така?

-Надявам се да е временно, защото когато телевизията те влече, това е за цял живот и винаги искаш да бъдеш под светлината на прожекторите. Слязох от екран, защото това беше концепцията на телевизията. Свалено беше цялото предаване и аз си тръгнах от самата телевизия. Но емоционално не съм я напуснала и се надявам да намеря ново поприще в друга телевизия.

-Върху какво работиш сега през лятото?

-Върху нов блог. Аз съм блогър от 3-4 години, преди правех Try with Ina, в който показвах как една жена може в забързаното ежедневие да прави различни неща по лесен начин. Сега промених насоката, което е рисково, защото имах много последователи, които сега трябва да решат дали да останат с мен. Новият блог, върху който работя в момента, е нещо като мини телевизия в интернет.

-Телевизионна водеща, модел, актриса, блогър...Къде ти е всъщност най-много сърцето?

-Не съм била професионален модел, макар че съм се снимала и съм дефилирала по ревюта. За актьорството – не съм завършила актьорско майсторство, но, да, играла съм. Не бих отказала и сега роля във филм. Но сърцето ми си остава в телевизията, моята роля е на екрана. Обичам да водя на живо, не обичам записи. Когато си на живо, знаеш, че пускат ефира и нямаш право на грешки, много по-стегнат си и този адреналин много повече ми допада.

-Ролите ти в киното са доста горещи. Разкажи ни за онзи филм „17“, който така и не видя бял свят.

-Да, това е първият може би тийнейджърски сериал, от който бе заснет един пилотен епизод. Там играех 24-годишна учителка по философия, която преспива със свой 17-годишен ученик, без и двамата да знаят, че са учителка и ученик. Имах секс сцена, която бе доста красива, но доста брутална за българското кино като цяло. Обикновено тук такива сцени се замазват, не се показват толкова еротично и красиво, колкото биха могли да се представят. Трудно ми беше, защото аз, която не съм завършила актьорско майсторство, трябваше да се изправя и да си кажа репликите пред 30 деца, които учеха в НАТФИЗ и бяха актьори. Всъщност, това е ролята, заради която Мариан Вълев ме забеляза и хареса и впоследствие ме поканиха в „Под прикритие“.

-Сега като се обръщаш назад, какво е да се снимаш в секс сцена със Захари Бахаров?

-Да си на снимачната площадка на „Под прикритие“ е уникално изживяване. Аз се чувствах, все едно съм в холивудска продукция. Но аз имам много специално отношение към киното заради баща ми, който е един от първите каскадьори в България. Страшно удоволствие изпитвам на снимачната площадка, дори когато например екипът събира техниката.
Иначе за Захари Бахаров трябва да кажа, че е брутален актьор и професионалист. Той е сериозен, концентриран, сяда настрани, мисли. Иначе сцената с него беше смешна и забавна. Моята героиня, момичето, с което Иво Андонов от време на време прекарва време, всъщност е тази, която го прецаква. Джаро ме поръча, за да вкарам Иво в затвора. Прословутата свирка беше поръчка на Джаро, за да може той да ме убие и после да обвини Иво Андонов, че ме е изнасилил и убил. Интересно беше.

-Правеше доскоро блог за жени. Какви според теб са днешните българки?

-Ами, разноцветни са. Смятам, че младата българска жена днес не е много ориентирана какво иска да й се случи в живота. Ценностите й са объркани, иска много, но не дава достатъчно. Много млади момичета смятат, че мъжът им е длъжен. Никой на никого не е длъжен в този живот.

Иначе не мога да отрека, че българската жена е красива и поддържана, нещо, което не се вижда често в чужбина.

-Какво искат мъжете?

-Според мен това, което мъжете не могат да открият при младите момичета, е уютът в дома и в двойката, подкрепата на жената. Липсва при повечето момичета, те мислят повече за материалното, къде ще отидат на почивка, например. А мъжете искат много малко – нужно им е внимание и подкрепа. Ако една жена дава това, може да спечели много без други излишни действия.

-Понеже се заговорихме за младите момичета, за или против корекциите си?

-Нямам корекции, никога не съм си правила. Единствено мигли. Не съм против корекциите, ако те са в рамките на естетичното и ако имаш комплекс. Но има момичета, които прекаляват или го правят с цел да си хванат някого, който да ги издържа. Предпочитам естествената красота. А и според мен мъжете предпочитат повече естествените жени.

-И за гърдите ли важи?

-Да. Според мен това със силикона е отживелица. Мъжете се пренасищат, силиконът стана масов и те започнаха да търсят това, което е рядкост, т.е. естественото.

-Ина, много те гримират за екран, как поддържаш кожата си?

-Не се гримирам в ежедневието. Само вечер и то много малко. Аз съм маниачка на тема кремове – кремове за лице и тяло. Това ми е тайната.

-Как се спасяваш от лудницата?

-Ами, интересно е, че се разтоварвам най-много чрез рисуване. От една година рисувам покрай дъщеря си, в началото започнах с малки платна, а в момента всеки ден рисувам огромни. Хващала съм се да рисувам по 6-7 часа на ден. Най-вече наблягам на абстрактни женски лица и животни. Скоро, на 18 септември, ще направя и първата си изложба.